Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » HUMPPAA&SKUMPPAA

Lappeenrannan kaupunki

HUMPPAA&SKUMPPAA

Tiedote.
Julkaistu: 27.06.2016 klo 14:35
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kesän 2016 suurin festivaali Humppaa&Skumppaa järjestetään Lappeenrannan Linnoituksessa, kulttuuri- ja tapahtumakeskus Kehruuhuoneen alueella 30.6.–2.7.2016. 

Tapahtuma on kolmipäiväinen ja pitää sisällään konsertteja sekä lauantain 2.7. Koko Kansan Humppapäivä-ilmaistapahtuman. Upeat, maamme valovoimaisimmat esiintyjät nostavat Humppaa&Skumppaa-tapahtuman heti alusta saakka valtakunnallisten festivaalien tasolle: paikallisten huippujen lisäksi esiintymässä nähdään laaja skaala kotimaisia eturivin artisteja, kuten  Juha Tapio, Laura Voutilainen ja Jari Sillanpää sekä rempseät jatkot varmistava Jean S.  

Humppaa&Skumppaa-festivaali on kesän 2016 tapahtumien joukossa erityinen, sillä  tapahtuman järjestää yksityinen toimija, kulttuuri- ja tapahtumakeskus Kehruuhuone, ei valtakunnallinen tai kansainvälinen toimija. “Lappeenranta tarvitsee oman kesäfestivaalin, joka kokoaa yhteen niin paikallisen väen kuin muualta tulevat kesävieraatkin. Haluamme tuoda ihmisille iloa ja kehittää festivaalista Lappeenrannalle oman, omaleimaisen ja korkeatasoisen kesätapahtuman. Linnoituksen upea alue luo tapahtumalle ainutlaatuiset puitteet, ja jää varmasti niin esiintyjien kuin festivaalivieraidenkin mieleen”, kertoo taiteilija Sari Kaasinen, Humppaa&Skumppaa-tapahtuman johtaja. 

Paikallisuus ja omaleimaisuus, - lähikulttuuri ja lähiruoka-  näkyvät läpi tapahtuman – ja niitä halutaan tuoda esille monella rintamalla niin esiintyjävalinnoissa kuin tapahtuman oheistarjonnassa. Kehruuhuoneen piha-alueelle rakentuvan festivaalialueen päälavalle nousee tapahtuman aikana monta paikallista artistia: pehmeää poppia laulava Susu & Band, uutta humppaperinnettä luova ja ennenkuulemattomia humppia tulkitseva Karlo Haapiainen & Varaslähtö, lasten suosikki Potkuhousu Trubaduuri ja nuori harmonikkataitaja Eelis Vuorela. Paikallisuus maistuu myös Humppaa&Skumppaa-ruokatorilla, jossatarjoillaanpaikallisia herkkuja vetyine, atomeineen ja Saimaan kaloineen paikallisten yrittäjien ja Kehruuhuoneen keittiön johdolla. Kehruuhuoneen oma väki ja useampi kymmenen talkoolaista huolehtivat, että jokainen festivaalivieras otetaan vastaan karjalaisella välittömyydellä ja vieraanvaraisuudella ja että vieras tuntee olevansa odotettu ja tervetullut. 

Miksi tapahtumalla on sitten tällainen nimi? Humppaa&Skumppaa kunnioittaa nimellään Lappeenrannan tunnetuinta kesätapahtumaa, Lappeenrannan Humppafestivaaleja, mutta päivittää humpan eli aikansa suosituimman populaarimusiikin tähän päivään, ja käsittää sen myös elämänasenteena – elämässähän pitää olla humppaa, ja humppailu on osa elämää! Skumppa tuo nimeen pirskahtelevan ja poksahtelevan iloisen elämänasenteen, joka kuplii ja pulppuaa iloa ja hyvää mieltä. 

Uutta tapahtumassa ovat kuohuvaan liittyvät ylelliset tasting-tilaisuudet, jotka tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden maistaa ja vertailla laadukkaita kuohuviinejä sekä aitoa samppanjaa ammattilaisen opastamana. Tastingit vetää viinimestari Hanna-Leena Linnamäki, jolla on vankka koulutus ja kokemus kuohuviineustä ja shampanjasta. 

Tapahtuman yhteydessä Linnoituksen läpi kulkeva Kristiinankatu suljetaan radiotalon ja Etelä-Karjalan museon välisestä alueelta to-la 30.6.-2.7. klo 16 - 00.30. Alueella asioivia palvelee kiertotie. 
Tapahtuma-alueella ei ole pysäköintiä. Suosittelemme tulemaan paikalle kävellen. 

Lisätiedot, yhteydenotot ja haastattelupyynnöt: 

Sari Kaasinen
Humppaa&Skumppaa-tapahtuman johtaja
toimitusjohtaja
Kehruuhuone oy
Kristiinankatu 20
53900 Lappeenranta
050-5640930
sari.kaasinen@kehruuhuone.fi

 

SARI KAASINEN KERTOO HUMPPAA&SKUMPPAA-ESIINTYJISTÄ:

Tämän vuoden Humppaa&Skumppaa-festivaali esittelee yleisölle niin suomalaisen iskelmätaivaan kirkkaimmat tähdet, iloa ja huumoria kuin paikallisia upeita osaajia.

Jokaisen tapahtuman ohjelma on kuin palapeli – kaikkien palojen on loksahdettava saumattomasti paikoilleen, että lopputulos on kasassa. Kun ohjelmaa alkaa suunnitella, on tietenkin haaveita ja unelmia, että olisipa mukavaa saada se ja se artisti mukaan. Sitä näkee silmissään ja kuulee korvissaan, miten kukin täyttää lavan ja saa säteilyllään yleisön omakseen.

Sitten alkaa armoton työ. Työ on soittelua ohjelmatoimistoille  ja agenteille, selvitettyä ja sähköposteja. Tunnustelua, kuka mahtaa seuraavana kesänä olla in, ja kuka saa pestin ”Vain Elämää”-sarjaan.  Kuka sopii mihinkin ja onko joku jo varattu. Onko lavalla miehiä vai naisia, nuoria vai vanhoja. Kenelle tapahtuma on suunnattu ja ketkä kuuluvat kohdeyleisöön.

Aikansa se palapelin kokoaminen vei viimekin talvena, mutta nyt voin ylpeänä esitellä tämän kesän artistimme:

Torstaina 30.6.

klo 18 Humppaa&Skumppaa-tapahtuman avaa savolaishuumorin ehdoton ykkönen HALAVATUN PAPAT. Muistan yhtyeen jo vuosien takaa – naaratustakkuu oli voimassa jo silloin – ja on edelleen. Nämä Papat ovat ottaneet Pappa Tunturi-mopot suojelukseensa ja soittopelikseen– ja taitaapa yksi sellainen mopo tulla lavalle Humpassa&Skumpassakin!  Luvassa siis heti festivaalin aluksi savolaishuumorin syvin olemus – a la Halavatun Papat!

Välittömästi Halavatun Pappojen keikan jälkeen Kehruuhuoneen kahvilassa lauletaan humppa-live-karaokessa Humpan helmiä Seppo Äikään johdolla klo 19. Väliin saa tulla huutelemaan eli toivomaan omaa lempihumppaansa – Sepon haitarista irtoavat kyllä lähes kaikki muistissa olevat humpat!

Päälavan ohjelma jatkuu klo 20, ja lavalle nousee lappeenrantalainen Susu & Band. Susu eli Susanna Soikkeli on laulava opettaja, joka on esiintynyt paljon niin solistinakin kuin oman bändinsä kanssa. Yhtyeen on voinut nähdä monissa eri yksityistilaisuuksissa, joista Susun kaunis ääni on jäänyt monelle mieleen. Halusin Humppaa&Skumppaa-ohjelmaan myös paikallista väriä – siksi Susu oli itsestään selvä valinta! Nyt on Susun vuoro!

Torstai-illan kiistaton tähti on JUHA TAPIO, joka esiintyy päälavalla klo 22. Juha Tapion tie Suomen suosituimmaksi miesartistiksi on ollut määrätietoinen, ja perustunut nimenomaan musiikillisiin taitoihin. Juha Tapion laulut ovat jo osa suomalaista sielunmaisemaa ja niissä humisevat metsä, puut ja soivat järvet - suomalaisten syvimmät tunnot.  Juha Tapion loistava lavakarisma ja upea bändi nostavat ensimmäisen Humppaa&Skumppaa-illan unohtumattomaksi! Olethan paikalla!

 

Perjantaina 1.7.

Ohjelma alkaa päälavalla klo.18 Karlo Haapiaisen ja Varaslähtö-orkesterin tahdissa. Haapianen ja hänen 11-henkinen Varaslähtö-orkesterinsa edustavat tapahtumassa paikallista osaamista parhaimmillaan! Luvassa on juuri 1.7. kantaesitettäviä aivan uusia humppia – upealla lavakarismalla varustetun Karlon tulkitsemana.

Perjantain kiistaton tähti on tuo suomalaisen iskelmän kuningas, JARI SILLANPÄÄ, jonka kesä show valloittaa päälavan klo 20. Jarin uskomaton lavakarisma, upea ääni ja veijarimainen hymy valloittaa varmasti jokaisen paikalla olijan - nuorimmasta vanhimpaan! Olen todella onnellinen, että saimme Jarin esiintymään tapahtumaamme – hänellä kun on kesän aikana yli 50 konserttia, tänäkin päivänä hän kiiruhtaa keikkapaikasta toiseen helikopterilla!

Perjantai-illan tähtisadetta jatkaa päälavalla klo.22 LAURA VOUTILAINEN, jonka show päättä toisen Humppaa&Skumppaa-päivän. Laura Voutilainen on uskomattoman taitava lavaesiintyjä, ja olenkin kuullut, että monet odottavat näkevänsä tapahtumassamme juuri Lauran! Perjantai on siis suurten tähtien päivä!

 

Lauantaina 2.7.

Humppaa&Skumppaa- portit avataan klo  11, jolloin alueella vietetään KOKO KANSAN HUMPPAPÄIVÄÄ!

Ohjelma alkaa klo 12 jolloin Kehruusalissa aloittaa TOPI JA TOIVOTTOMAT, Lappeenrannan humppafestivaaleilla vuonna 1978 humppamestaruuden voittanut yhtye, jonka tahdissa tanssittiin humppaa jo 1970- luvulla – ja tanssitaan edelleen vuonna 2016!
Tämän yhtyeen mukana olo on kunnianosoitus sille hienolle työlle, jota Heikki Hietamies ja humpan ystäwät ry tekivät Lappeenrannassa vuosina 1977-1980 aloittaessaan Humppafestivaalit.
Lauantaina humppa-areena on kaikille vapaa aina klo 16 saakka. Kyllähän siinä pienen humppamaratonin ennättää vetäistä! Ensi humpan klo 12 tanssivat Raili ja Esa Tammi, voimassa olevan humppamaraton-ennätyksen haltijat!

Ohjelma päälavalla alkaa myös klo 12, jolloin lavalle saapuu Stand up-koomikko, Naurun Tasapaino-kilpailun voittaja MATTI PATRONEN. Patrosen mukaansa tempaava huumori saa humppa&skumppa-kansan taatusti hyvälle tuulelle! Matti Patronen esiintyy vielä toisen kerran klo 15 samalla lavalla.

Päälavalla vietetään klo 13 alkaen LASTEN TUNTIA, jossa POTKUHOUSU TRUBADUURI viihdyttää ja laulattaa niin pienempää kuin suurempaankin kansaa! Mukana Lasten tunnilla on myös nuori, 7.vuotias harmonikka-taitaha EELIS VUORELA, joka valmistautuu heti seuraavalla viikolla Ikaalisissa pidettävään Hopeinen harmonikka-kisaan. Tämän nuoren taitajan nimi kannattaa laittaa mieleen jo nyt!

Klo 14 lauletaan yhdessä! Tapahtuman taiteellisen johtajan, muusikko Sari Kaasisen johdolla  lauletaan niin humppia kuin muitakin mukavia kesäisiä kappaleita.

 

Koko kansan humppapäivässä tapahtuu myös paljon muuta! Sinapin puristuksen SM-kisa vierailee tapahtumassa – oletko se sinä, joka pääsee lajissa aina loppukilpailuun saakka!? SaiPan ja K-Raudan yhteinen maalitykki-kisa on käynnissä tapahtuma-alueella klo 12-16. Paikalla SaiPan pelaajista on Kalle Maalahti, joka antaa vinkkejä kunnon kutiin!

Pienen huokaisun jälkeen juhlitaan vielä HUMPPA-JATKOJA JEAN S:n tahdissa klo 18! Luvassa tapahtuman päätteeksi siis kunnon bileet, joista ei kannata olla poissa!

Tätä luvassa siis tänä vuonna – kolme päivää humppaa ja skumppaa! Tule mukaan Lappeenrannan iloisimpaan ja pirskahtelevimpaan kesätapahtumaan!

 

Tapahtuman lisätiedot:

www.humppaaskumppaa.fi

www.kehruuhuone.fi

Artistikuvat: http://humppaaskumppaa.fi/media

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs