Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Halua mut hiukan

Lappeenrannan kaupunginteatteri

Halua mut hiukan

Tiedote.
Julkaistu: 10.10.2016 klo 13:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunginteatteri

Broadway ja Juice Leskinen yhdistyvät pienellä näyttämöllä

Halua mut hiukan (Marry Me a Little, 1981) on Stephen Sondheimin musiikkikappaleisiin perustuva revyy, jonka pääosassa ovat musiikki, rytmit, sävelet ja sanoitukset. Näyttelijä Anna-Kaisa Makkosen ohjaaman revyyn laulut on suomentanut Juice Leskinen. Ensi-ilta nähdään ja kuullaan Lappeenrannan kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä 14. lokakuuta. 

Revyyn synty on varsin erikoinen. Kokonaisuuden loivat Sondheimin musiikin ihailijat Craig Lucas ja Norman René, jotka olivat harmissaan siitä, että monet legendan hienoista lauluista eivät koskaan päätyneet mihinkään musikaaliin. Näin syntyi 18 musiikkikappaletta sisältävä hieman yli tunnin mittainen esitys kahdelle laulajalle, miehelle ja naiselle, sekä pianistille. 

Lappeenrannan kaupunginteatterissa tämän kokonaisuuden laulavat Jussi Johnsson ja Sanna Kemppainen. Pianoa soittaa Jani Pola. Johnssonille teos on ennestään tuttu, sillä hän on laulanut saman roolin Suomen kantaesityksessä vuonna 1996. 

– Johnsson ehdotti teosta minulle ja innostuin aiheesta luettuani Juicen sanoittaman tekstin. Laulut kertovat ennen kaikkea rakkaudesta, sen kaipuusta ja yksinäisyydestä. Toisaalta ne tuovat esiin parisuhteen onnen ja kirot, kuvailee Makkonen. 

Päähenkilöt ovat mies ja nainen, jotka asuvat samassa talossa ja jakavat samat haaveet rakkaudesta ja kumppanuudesta, mutta näyttää siltä kuin he eivät koskaan kohtaisi. Mitä tapahtuisi, jos niin kävisi? Millainen tarina siitä syntyisi? Kertomus täydentyy visuaalisesti Tarja Jaatisen skenografian ja Netta Salonsaaren luomien koreografioiden kautta. 

On rakkauden ikävä, menetetyn kaipuu, unelma mahdollisesta onnesta.

On kysymys: Mitä jos? 

Juice Leskisen herkän ronski ja huumorilla höystetty suomennos tuo revyyn Suomeen, tuttuihin Helsingin kaupunginosiin. Näytelmätekstien suomentaminen on vähemmän tunnettua Juicea, vaikka jotkut muistavatkin hänet kauhumusikaalin Sweeney Todd suomentajana Suomen Kansallisoopperaan vuonna 1997. Marraskuun 24. päivä 2016 Juice Leskisen kuolemasta on kulunut kymmenen vuotta. 

“Ääniä yön kuunnellaan, äänet lauseiksi näin kohta sukeutuu. Ollaan vaan aivan kahdestaan. Meill´ on höppänöiden kärsivällisyys, vuotaa kahvikuppiin öinen hämäryys…”

 

Halua mut hiukan 

Alkuperäisteos Marry Me a Little 

Koonneet Craig Lucas ja Norman René 

Ensi-ilta perjantaina 14.10.2016 klo 19.30 Pienellä näyttämöllä 

Musiikki  Stephen Sondheim

Teksti (suom.)  Juice Leskinen

Ohjaus  Anna-Kaisa Makkonen

Rooleissa  Jussi Johnsson ja Sanna Kemppainen

Pianisti  Jani Pola (vierailija)

Skenografia  Tarja Jaatinen

Koreografia  Netta Salonsaari (vierailija)

Valot  Kimmo Pasanen

Äänisuunnittelu  Marvin Martin ja Tomi Aronen

Kampaus ja maskeeraus  Sari Rautio

Järjestäjä  Jani Kassinen 

Lehdistökuvat:

Tatiana Kovaleva. Ladattavissa ilman tunnuksia osoitteesta

http://kuvapankki.ekarjala.fi/main.php?g2_itemId=24919

 

Lisätietoja tiedotusvälineille:

Ohjaaja Anna-Kaisa Makkonen, puh. 0400 668 502 

Teatterinjohtaja Timo Sokura, puh. 040 670 0508
timo.sokura@lappeenranta.fi

Liitetiedostot

Lappeenrannan kaupunginteatteri sijaitsee ydinkeskustassa, Kauppakeskus IsoKristiinan kolmannessa kerroksessa. Tammikuussa 2016 avatun teatterin tilat ovat upeat ja sijainti ainutlaatuinen. Teatteriin pääsee maisemahissillä kaikista kerroksista. Alemmissa kerroksissa voi shoppailla ja hengähtää kahviloissa, toisessa kerroksessa sijaitsevat ravintolat ja elokuvateatteri. Saman katon alla sijaitsee myös Sokos Hotel Lappee. Teatterin sijoittuminen kauppakeskukseen on innovatiivinen ratkaisu, jonka katsotaan ennakoivan teatterimaailman rakennemuutosta: esitykset palaavat juurilleen, torille ja kansan keskelle. Teatterin on suunnitellut ALA Arkkitehdit Oy.

Teatterin lipunmyynti:
Asiakaspalvelukeskus Winkki, Villimiehenkatu 1, kaupungintalo 1.krs
Avoinna ma–ke 8–16, to 8–17, pe 8–16
puh. 05 616 2220, teatteri@lappeenranta.fi 

Kaupunginteatteri, Kaivokatu 5, kauppakeskus IsoKristiina 3. krs
Avoinna ti–pe 12–16 sekä esityspäivinä 12–esityksen alkuun 

Lippupisteen toimipaikat kautta maan ja lippu.fi (Lippupisteen hinnaston ja toimitusehtojen mukaisesti).


 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs