Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Gigglebugin uutuuspeli vääntää naamat nauruun – ilmeidentunnistus tulee mobiilipelien maailmaan

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Gigglebugin uutuuspeli vääntää naamat nauruun – ilmeidentunnistus tulee mobiilipelien maailmaan

Tiedote.
Julkaistu: 17.12.2015 klo 09:00
Julkaisija: Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Suomalainen Gigglebug on ensimmäisenä maailmassa lanseerannut ilmeidentunnistukseen perustuvan mobiilipelin pienille lapsille. Uudessa Kikattavan Kakkiaisen Naamaralli -pelissä matkitaan tv:stä tuttujen animaatiohahmojen ilmeitä ja tunnetiloja. Gigglebugin kehittämän algoritmin ansiosta pelaaja voi ohjata peliä omilla kasvoillaan ja hassutella yhdessä hahmojen kanssa.

Kikattavan Kakkiaisen Naamarallissa hyödynnetään mobiililaitteen kameraa ja ilmeidentunnistukseen suunniteltua algoritmiä. Algoritmi määrittelee kameran kuvasta muun muassa pelaajan silmien, poskien ja pään asennon perusteella, kuinka pelaaja onnistuu matkimaan pelihahmojen ilmeitä. Ilmeet arvostellaan leikkimielisesti tähdillä, ja hahmo kikattaa iloisesti lapsen ilmeille. Ilmeidentunnistusteknologia on mobiilipeleissä uutta, mutta leikki itsessään ikiaikaista: ilmeily ja hassuttelu ovat naurattaneet pieniä lapsia sukupolvesta toiseen.

– Haluamme tuoda mobiililaitteisiin leikkejä, jotka sopivat lasten arkeen ja maailmaan. Lapset tutkivat mielellään omia kasvojaan ja vääntelevät niitä eri ilmeisiin peilin edessä tai ystäviensä kanssa, toteaa Gigglebugin toimitusjohtaja Anttu Harlin. – Naamarallissa kikatetaan kilpaa hahmojen kanssa, ja samalla mobiililaitteen kamera nappaa lasten hauskat ilmeet talteen. Peli tarjoaa naurua, iloa ja yhteisiä hauskoja hetkiä sekä perheen pienimmille että heidän perheelleen ja ystävilleen.

Naamaralli on osa Gigglebugin kehittämää Kikattava Kikattava Kakkiainen -tuoteperhettä. Suomessa kehitetty Kikattava Kakkiainen -hahmo ja sen ympärille luodut pelit ja animaatiot pohjautuvat varhaiskasvatussuunnitelmaan ja soveltuvat myös esikoulumateriaaliksi. Kikattava Kakkiainen edustaa edelläkävijänä positiivista pedagogiikkaa jo vuodesta 2013 ja rakentaa osaltaan opinpolun alusta lähtien maailmanlaajuisesti tunnettua suomalaista Pisa-osaamista. Kikattava Kakkiainen opettaa myönteistä ajattelua ruutuajan keinoin.

– Myönteisyydellä on vaikutus kaikkeen toimintaan. Myönteisessä, turvallisessa ympäristössä ja tunnetilassa lapsen sinnikkyys lisääntyy ja itsetunto oppijana vahvistuu, varhaiskasvatuspedagogiikan asiantuntijana Gigglebugin työryhmään osallistunut Tuire Harjola korostaa.

 Lisätietoja:

Anttu Harlin, toimitusjohtaja ja tuottaja, Gigglebug Entertainment, 050 575 4862, anttu.harlin@gigglebug.tv

Marjo Niittuaho-Nastolin, kehityspäällikkö, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, 0440 361 615, marjo.niittuaho-nastolin@mikseimikkeli.fi

Kikattavan Kakkiaisen Naamarallin traileri YouTubessa 

Peli on ladattavissa 17.12. alkaen osoitteessa www.appstore.com/gigglebugentertainment

Liitetiedostot

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy edistää Mikkelin elinvoimaisuutta ja vetovoimaa ja yritysten toimintaedellytyksiä sekä menestymistä toiminnan fokuksen ollessa erityisesti mikro- ja pk-yrityksissä. www.mikseimikkkeli.fi

Gigglebug on mukana Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n "Lean startup -ketterä kehittämisohjelma" -hankkeessa. Hanketta rahoittavat Euroopan unionin aluekehitysrahasto, Mikkelin kaupunki ja yritykset. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon maakuntaliitto.

Gigglebug Entertainment Oy:n tavoite on luoda hyvänmielen pelejä, tarinoita ja oppimiskokemuksia varhaiskasvatusikäisille lapsille. Sisältöjen suunnittelussa seuraamme ikiaikaisia leikin ja oppimisen malleja, jotka naurattavat oikeassakin elämässä. Teemme parhaamme välittääksemme näitä samoja kokemuksia mobiililaitteiden ja tv:n avulla.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs