Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Elokuva presidentti Halosesta ensi-iltaan maaliskuussa

Elokuva presidentti Halosesta ensi-iltaan maaliskuussa

Tiedote.
Julkaistu: 03.01.2012 klo 08:30
Julkaisija: Viestintäyhtiö Ingressi

Maaliskuussa 2012 saa ensi-iltansa dokumenttielokuva tasavallan presidentti Tarja Halosesta. Elokuvassa Rouva Presidentti seurataan Suomen ensimmäisen naispresidentin arkea ja elämää lähes puolentoista vuoden ajan hänen virkakautensa loppuun asti. Rouva Presidentti on elokuva Suomesta, presidentistä johtajana ja rivakasta naisesta instituution takana.

Koskaan aikaisemmin ei Suomessa ole kamera seurannut tasavallan presidentin arkea näin pitkään ja läheltä kuin 30.3.2012 ensi-iltaan tulevassa Rouva Presidentti -elokuvassa. Ohjaaja Aleksi Bardy tuo katsojille ainutlaatuisen näkökulman yhteiskunnallisen vaikuttamisen ylimmälle tasolle ja sen taakse. Tuloksena on kansainvälisestikin harvinaislaatuinen, kiertue-elokuvien tyyppinen seurantadokumentti, jossa selostuksen sijasta tilanteet puhuvat puolestaan ja kuljettavat katsojaa presidentti Halosen elämään.

– Saimme tilaisuuden päästä seuraamaan elämää Suomen presidentin back stagella. Lopputuloksena on välitön ja huumoriakin sisältävä näkymä siitä, millaista on presidentin arki ja millainen ihminen on Tarja Halonen virallisen instituution takana, kertoo elokuvan ohjaaja Aleksi Bardy.

Elokuvan tuotantoryhmä kulkee presidentti Halosen matkassa Suomessa ja ulkomailla, kabineteissa ja vapaalla. Dokumentti kuvaa arkea ja juhlaa vuoden 2010 marraskuusta ensi maaliskuun alkupäiviin, jolloin presidentti Halonen luovuttaa vallan seuraajalleen. Rouva Presidentti -elokuvassa katsoja on läsnä tilanteissa, joita ei ennen ole ollut mahdollista nähdä: tilanteet juuri ennen merkittäviä julkisia tapahtumia ja niiden jälkeen, matkat ja siirtymät sekä kaikki tehtävät, joista työ muodostuu.

Elokuvan tuottajien Miia Haaviston ja Osku Pajamäen mukaan kameran pitkä läsnäolo ja pääsy hyvin erilaisiin tilanteisiin piirtää kuvaa myös siitä, millaista on olla naisjohtajana Suomessa ja kansainvälisesti.

Rouva Presidentti -dokumenttielokuvan tuottavat Helsinki-filmi Oy ja Funny Films Oy, jotka kuuluvat Suomen suurimpaan riippumattomaan elokuva- ja televisiotuotantoyhtiökonserniin Yellow Film & TV:hen. Elokuvan jakelusta vastaa Scanbox Entertainment Finland Oy. Hanketta ovat rahoittaneet YLE, Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK ja Suomen Elokuvasäätiö. Dokumenttielokuva tulee elokuvateatterilevitykseen.


Lehdistötilaisuus tiistaina 24.1.2012 klo 10
Helsinki-filmi ja Scanbox Entertainment järjestävät elokuvasta lehdistötilaisuuden tiistaina 24.1.2012 klo 10.00 alkaen Helsingin Tennispalatsin Presidentti-sviitissä.

Osallistuminen edellyttää akkreditointia ja ilmoittautumista osoitteessa:
http://www.webropol.com/P.aspx?id=593444&cid=29971989

Lehdistötilaisuudessa tuotantoryhmä näyttää kohtauksia tulevasta elokuvasta, taustoittaa elokuvaa ja kertoo tuotantovaiheen kokemuksistaan.


Lisämateriaalit

Elokuvan trailer
http://www.youtube.com/watch?v=QHlddbGuEZo&feature=youtu.be

Kuvia tuotantovaiheesta (kuvaaja Pekka Mustonen)
http://dl.dropbox.com/u/231690/MakingOf1.JPG
http://dl.dropbox.com/u/231690/MakingOf2.JPG
http://dl.dropbox.com/u/231690/MakingOf3.JPG
http://dl.dropbox.com/u/231690/MakingOf4.JPG

Kuvia ohjaaja Aleksi Bardysta
http://dl.dropbox.com/u/231690/Kuva-Aleksi-Bardy-1.JPG
http://dl.dropbox.com/u/231690/Kuva-Aleksi-Bardy-2.JPG


Ohjaajan lyhyt filmografia
Aleksi Bardy (s. 1970) on kirjoittanut useita pitkiä elokuvia, mm. Häjyt, Levottomat, Raja 1918 sekä Kielletty hedelmä. Vuodesta 2002 alkaen hän on toiminut Helsinki-filmi Oy:n toimitusjohtajana ja tuottajana. Bardy on aikaisemmin ohjannut lyhytelokuvia ja televisiodraamaa. Pitkän dokumenttielokuvan ohjauksena Rouva Presidentti on hänelle ensimmäinen. Taideteollisessa korkeakoulussa Bardy opiskeli dokumenttielokuvan ohjausta vuosina 1994-2000.


Lisätietoja
Sari Leinala
Scanbox Entertainment Finland
Puh. 050 405 4327

Haastattelupyynnöt tuotantoryhmälle
Esa Luoto
Viestintäyhtiö Ingressi
Puh. 050 588 6377
esa.luoto@ingressi.fi

www.ingressi.fi


Helsinki-filmi Oy (www.helsinkifilmi.fi) on Suomen johtavia ja aktiivisimpia pitkien elokuvien tuotantoyhtiöitä. Yritys on tuottanut mm. seuraavat elokuvat: Rouva Presidentti (2012), Missä kuljimme kerran (2011), Napapiirin sankarit (2010), Ganes (2007) ja Tyttö sinä olet tähti (2005).

Funny Films Oy (www.funnyfilms.fi) on tv-ohjelmiin, dokumentteihin ja mainoksiin erikoistunut tuotantoyhtiö. Yrityksen tuotantoja ovat mm. Rouva Presidentti –elokuva (2012), Tuomioja ja Aalto-Setälä, kirjan takana -tv-ohjelma sekä dokumentaarinen tv-sarja Afganistanin rauhanturvaajista (2012).

Helsinki-filmi Oy ja Funny Films Oy ovat osa tarinankerrontaan erikoistunutta Yellow Film & TV Oy:n  yritysperhettä, johon kuuluvat myös Filmiteollisuus FINE Oy, Helsinki-kirjat Oy, Ten Years Production Oy, Story of… Oy, Story of Sports Oy ja Mediastation Oy. Yellow film & TV on Suomen suurin itsenäinen elokuva- ja televisiotuotantoyhtiö.

Scanbox Entertainment Finland Oy (www.scanbox.com) on Pohjoismaiden merkittävimpiä elokuvien jakeluyhtiöitä. Scanboxin elokuvateatterilevitykseen tuomia elokuvia ovat mm. Rouva Presidentti (2012), Rautarouva (2012), My week with Marilyn (2012) ja Rare exports (2011).

Viestintäyhtiö Ingressi (www.ingressi.fi) on monipuolisten viestintäpalvelujen tuottamiseen erikoistunut yritys. Ingressin palveluja ovat hyödyntäneet mm. Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY, JCDecaux ja Espoon Kuvataiteilijat sekä useat suomalaiset mediayhtiöt.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs