Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Eläkeliitto torjuu karaokelaulun avulla yksinäisyyttä

Eläkeliitto ry

Eläkeliitto torjuu karaokelaulun avulla yksinäisyyttä

Tiedote.
Julkaistu: 01.10.2016 klo 16:16
Julkaisija: Eläkeliitto ry

9. EL Karaokemestaruuskilpailut 4.–6.10. Spa Runnissa, Iisalmessa

Lokakuun ensimmäisellä viikolla pidettävien yhdeksänsien EL Karaokemestaruuskilpailujen loppukilpailun arvostus on kovassa nousussa.

Valtakunnallinen loppukilpailu pidetään Spa Runnissa Iisalmen lähellä. Loppukilpailuun on päässyt sadoista halukkaista 72 laulajaa kahteen ikäsarjaan: 50–64 v. ja yli 65 v. Molemmissa on sarjat naisille ja miehille. Heidät on valittu alkuvuoden aikana järjestetyissä 19 piirialuekilpailuissa ympäri Suomea.

Eläkeliiton pitkäaikainen ja määrätietoinen panostus eläkeläisten lauluharrastuksen tukemiseen kantaa hyvää hedelmää. Elokuussa pidettiin Joensuussa suurkuorotapahtuma, johon osallistui satoja kuoroja. Laula Kanssain huipentui yli 1200 kuorolaisen yhteislauluesiintymiseen Joensuun Laulurinteellä. Ja jo nyt ovat vuorossa maamme suurimmat eläkeläisten karaokekilpailut.

Media on myöskin yhä enemmän löytämässä tämän erityisesti eläkeläisille tehdyn suurtapahtuman. Eikä ihme, sillä tälle Suomen laajimmalle kohderyhmälle on varsin niukasta omaa ohjelma tarjontaa, vaikka kysyntä on suurta.

Tämän markkinaraon on erityisesti huomannut Alfta TV, joka tavoittaa 90 % suomalaisista. Alfan musiikkiohjelmia seuraa parhaimmillaan yli 200 000 katsojaa. Kanava lähettää paikalle monikameratuotantoautonsa ja kuvaa kilpailujen finaalin.

Finaalin alkukarsinnat näkyvät myös SOMEssa kuvina, teksteinä ja videoklippeinä. Videoinnista vastaa Fiste Oy:n tiimi.

Arvostuksen nousun myötä myös kilpailuista kiinnostuneiden määrä ja taso on noussut. Tämä on merkinnyt puolestaan sitä, että loppukilpailujen tuomariston tehtävä on vaikeutunut. Tuomariston asiantuntemusta ja arvostusta osoittaa muun muassa se, että yksi kaikkien aikojen eniten levyjä myynyt, pitkän linjan iskelmälaulaja, Rainer Friman, on tänä vuonna Spa Runnissa tuomarina.

Tutkimusten mukaan ikäväestön yksinäisyys on yksi eniten elämänlaatua heikentäviä syitä. Tämän poistamiseen eivät riitä pelkästään taloudellinen ja sosiaalinen edunvalvonta. Ihminen tarvitsee toista ihmistä kokeakseen elämän mielekkääksi. Laulamisen on todettu olevan myös yksi parhaista keinoista säilyttää ikäihmisten vireyttä ja mielen hyvinvointia.

Kysyimme kilpailuun osallistuvilta, mitä karaoke heille merkitsee? Karaoke on mm. ”rakas ja mukava harrastus, koko elämä, saa ystäviä, terapiaa, kivut ja säryt unohtuu, oppii esiintymään ja tuomaan laululla iloa muille.”  Tähän  yhteyteen sopii hyvin  Vanhustenviikon 2-9.10.2016  teema  Tekee mieli oppia

Tutkimusten mukaan laulut ovat myös luonteva tie muistoihin, sillä jokaisella meillä on laulu. Lauluissa voi käsitellä ja sanoa senkin, mitä ei muutoin uskalla. Laulu mahdollistaa kaikkien tunteiden kokemisen ilosta surutyön tekemiseen. 

Eläkeliiton EL Karaokemestaruuskilpailujen järjestämisellä liitto haluaa viestiä maakunta- ja kuntatasolle ylettyvän piiri- ja yhdistysverkostonsa avulla olevansa valmis poistamaan laulun ja karaoketoiminnan avulla yksinäisyyttä ja syrjäytymistä.

Kilpailu järjestetään yhdessä liiton, Ylä-Savon piirin, Kiuruveden yhdistyksen ja yhteistyötahojen kanssa

Tutustu myös vuoden 2015 EL-karaokemestarikilpailusta tehtyyn videokoosteeseen tästä

Liitetiedostot

Eläkeliitto on Suomen suurin eläkeläisjärjestö. Järjestö valvoo ikäihmisten etuja sekä tarjoaa palveluja ja yhdessäolon mahdollisuuksia. Eläkeliitossa toimii lähes 130 000 jäsentä, 20 piiriä ja 403 paikallisyhdistystä. Eläkeliitto valvoo ikäihmisten etuja sekä tarjoaa monenlaista tukea, apua ja yhdessäolon mahdollisuuksia.

Lisätietoja: Eläkeliiton puheenjohtaja Eeva Kuuskoski, p. 040 353 2432

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs