Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Don Giovannia tosi-tv -versiona

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Don Giovannia tosi-tv -versiona

Tiedote.
Julkaistu: 22.01.2015 klo 14:12
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Viikonloppuna Hannikaissalissa kuullaan Kohtauksia Mozartin oopperasta Don Giovanni. Teos on koominen tosi-tv -versio Mozartin raportoimista tapahtumista, jotka johtavat viriilin Don Giovannin uhoon ja tuhoon. Produktio on Jyväskylän ammattikorkeakoulusta muusikoksi valmistuvan Juha Siltalan opinnäytetyökonsertti

Siltala muokkasi oopperasta lyhennetyn koomisen version, joka sijoittuu Big Brother -taloon. Valmistelut alkoivat noin kaksi vuotta sitten teoksen valinnalla.

– Minulle on ollut alusta asti selvää, että kasaan oopperan heti kun aloitan musiikin opinnot JAMKissa. Teoksen valinta ei ollut helppoa, sillä sopivia laulajia on vaikea löytää. Kaikki oopperan roolit ovat niin teknisesti kuin äänellisestikin haastavia, Juha Siltala toteaa.

Ooppera on toteutettu talkootyönä Siltalan johdolla. JAMKilta produktiossa on mukana neljä laulajaa ja pianisti sekä kaksi harjoituspianistia. Pääroolissa Don Giovannina kuullaan Juha Siltalaa. Tamperelainen basso Juha Ritalahti laulaa Maseton roolin ja helsinkiläiset basso Aapo-Tapani Kilpelä Komtuurin sekä sopraano Kaisa Näreranta Donna Annan roolin. Ohjaaja on Tommi Grönberg.

– Olen ollut itse mukana projektin joka vaiheessa aina ohjauksen ja lavastamisen suunnittelusta roolivalintoihin. Onneksi kaikki mukana olevat muusikot ovat minulle aikaisemmin tuttuja Savonlinnan Oopperajuhlakuorosta, Siltala jatkaa.

Konsertti kuullaan Hannikaissalissa, Pitkäkatu 18-22, lauantaina 24. ja sunnuntaina 25.1. klo 15.00. Sisäänpääsymaksu on 5 euroa. Liput ovelta. 

Lisätietoja:
Juha Siltala, 040 724 1080, f6238@student.jamk.fi,  Jyväskylän ammattikorkeakoulu, musiikin tutkinto-ohjelma

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
FM, Communication Specialist
+358 50 433 8011
etunimi.sukunimi@jamk.fi
www.jamk.fi

www.facebook.com/jamk.fi

Jyväskylän ammattikorkeakoulu | JAMK University of Applied Sciences

Rajakatu 35 | FI-40200 Jyväskylä, Finland

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs