Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » B-boy froz karkasi voittoon Red Bull BC One -kisan Länsi-Euroopan finaaleissa

Red Bull

B-boy froz karkasi voittoon Red Bull BC One -kisan Länsi-Euroopan finaaleissa

Tiedote.
Julkaistu: 16.09.2013 klo 11:59
Julkaisija: Red BullLoppuunmyyty katsomo seurasi, kun b-boy Froz varmisti itselleen paikan Soulissa marraskuussa järjestettävän maailmanfinaaliin.

Napoli, Italia, 15. syyskuuta — Täysi salillinen katsojia piti meteliä Napolin satoja vuosia vanhassa Teatro Bellinissä eilen illalla käydyssä Länsi-Euroopan alueellisessa Red Bull BC One -finaalissa. Kiihkeän ja jännittävän illan aikana legendaariselle lavalle nousi kuusitoista Euroopan lahjakkainta b-boyta.

Henkeäsalpaavan upeassa Teatro Bellinissä perinteisesti vallitsevan äänimaailman korvasivat DJ Renegaden biitit ja MC Ensin vahva soundi. Yleisö aitioissa ja permannolla repesi huutoihin, kun kilpailijat astuivat lavalle ja panivat pystyyn fyysisesti, tyylillisesti ja teknillisesti kovan näytöksen. Paikan Red Bull BC One -maailmanfinaalin 10-vuotisjuhlakisaan nappasi lopulta b-boy Froz.

Frozille, joka on kehittynyt huimasti sitten viime vuoden, jolloin hän voitti Italian kansallisen cypher-karsintakisan, tämä oli osuva palkinto vuosien mittaisesta omistautumisesta ja treenaamisesta. Nuorukainen odottaa jo innoissaan sitä, että pääsee ottamaan mittaa breikkaajien kermasta ja edustamaan Italiaa Etelä-Koreassa käytävässä finaalissa: ”Toteutin tänään unelman, jonka jokainen b-boy haluaa toteuttaa – eli päästä edustamaan kotimaataan Red Bull BC One -maailmanfinaalissa. Olen tanssinut jo 12 vuotta, ja vihdoinkin unelmani on käynyt toteen.”

Red Bull BC One All Star, tuomari Cico sanoi voittajasta näin: ”Hän antoi tänään kaikkensa ja todella uskoi 100-prosenttisesti omiin taitoihinsa. Vaikka hän teki virheen, hän uskoi silti itseensä.”

”Monilta kavereilta löytyi kestävyyttä, mutta hän näytti meille sydämensä,” tuomaristoon kuulunut El Niño kommentoi voittajaa.

Battlet olivat mukaansatempaavia heti ”avausmatsin” – jossa mittelivät Ranskan Francklyn ja Belgian Titris – ensimetreistä lähtien. Kyse oli veteraanit vastaan uusi sukupolvi -taistelusta, jossa vanhoja tekijöitä edustivat muun muassa sellaiset nimet kuin hollantilaiset Menno ja Niek ja uutta kaartia esimerkiksi Ison Britannian kaikkien aikojen ensimmäinen cypher-voittaja LB. Miten Espanjan kolminkertainen cypher-voittaja Chey ja Sveitsin kaksinkertainen cypher-voittaja Yu-Seng pärjäisivät isolla stagella?

Lopulta voiton vei kuitenkin paikallinen sankari. ”En koskaan tanssi saavuttaakseni jonkin tuloksen. Rokkaan vaan menemään ja pidän hauskaa – se on minun tavoitteeni,” Froz kommentoi voittostrategiaansa.  

Ratkaiseva battle käytiin lopulta Suomi-Italia-maaotteluna, kun viimeisellä kierroksella mittaa toisistaan ottivat Focus ja Froz. Tuomarit El Niño, Venum ja Red Bull BC One All Star Cico olivat valinnassaan yksimielisiä: Frozin tarjoilema yhdistelmä intohimoa ja kestävyyttä vei voiton ja päätti samalla tämän luovuutta ja showmiestaitoja sisältäneen illan.

Jäljellä on enää kaksi alueellista finaalia: Itä-Eurooppa (28. syyskuuta Kiovassa, Ukrainassa) ja Aasian ja Tyynenmeren alue (12. lokakuuta Fukuokassa, Japanissa). Kummankin alueellisen finaalin voittaja pääsee Frozin (Italia), Arexin (Latinalainen Amerikka), Gravityn (Pohjois-Amerikka), Lil Zoon (Lähi-itä & Afrikka) ja tietysti kaikkien kahdeksan edellisen maailmanmestarin seuraan, kun he tekevät historiaa taistelemalla Red Bull BC One -maailmanfinaalin 10-vuotisjuhlissa. Tapahtumapaikkana on Etelä-Korean pääkaupunki, Soul, 30. marraskuuta 2013.

Red Bull BC One järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2004, ja kilpailu on siitä saakka kerännyt mainetta maailman johtavana yksi yhtä vastaan käytävänä b-boy -battlena. Tämänvuotisesta 10-vuotisjuhlatapahtumasta on tulossa takuuvarmasti kaikkien aikojen suurin ja kiihkein taistelu.

Finaalit ja maailmanfinaali striimataan suorana osoitteessa www.redbullbcone.com. Viime vuonna miljoonat ihmiset eri puolilla maailmaa näkivät Mounirin vievän voiton Rio de Janeirossa järjestetyssä maailmanfinaalissa. Katsojat pääsivät todistamaan sitä, miten b-boyt raivasivat sankarillisesti tietään huipulle. Lisäksi he saivat nähdä lähes yli-inhimillisiä fyysisiä voimannäytteitä ja innovatiivisuutta ja pääsivät nauttimaan nykymuotoisen hiphop-kulttuurin ilotulituksesta.

Huomautus toimittajille:

Red Bull BC One maailman tärkein yksi yhtä vastaan käytävä breikkauskilpailu. Tuhannet b-boyt kisaavat vuosittain kansallisissa cypher-karsintakilpailuissa, joissa jaetaan paikat kuuteen alueelliseen finaaliin (Länsi-Eurooppa, Itä-Eurooppa, Pohjois-Amerikka, Latinalainen Amerikka, Aasian ja Tyynenmeren alue sekä Lähi-itä & Afrikka). Voittajat saavat lipun Red Bull BC One World Finals -maailmanfinaaliin, johon pääsee mukaan 16 kilpailijaa, mutta vain yksi heistä kruunataan mestariksi.

Ensimmäinen Red Bull BC One -maailmanfinaali järjestettiin Sveitsissä vuonna 2004. Sen jälkeen tämä jokavuotinen kisa on matkannut Saksasta Brasiliaan, Etelä-Afrikkaan, Ranskaan, Yhdysvaltoihin, Japaniin ja Venäjälle.

2013 on Red Bull BC One -kilpailun 10-vuotisjuhlavuosi, ja maailmanfinaali suuntaa Etelä-Korean pääkaupunkiin, Souliin, josta löytyy erästä tämän hetken innovatiivisinta b-boy -meininkiä. Maailmaluokan breikkauksen 10-vuotista taivalta juhlistetaan Soulissa muun muassa sillä, että kaikki aiemmat maailmanmestarit nousevat jälleen stagelle kisaamaan.

Lisäinfoa tapahtumasta:
Sähköpostitiedustelut: redbull@ddapr.com
Online-yhteisö: www.redbullbcone.com
Facebook: www.facebook.com/redbullbcone
Twitter: www.twitter.com/redbullbcone.com #bcone

Lisätietoja saa myös ottamalla yhteyttä:
DDA PR
Sophie Hunt
+44 207 932 9800                                   
sophie.hunt@ddapr.com

Korkean resoluution valokuvia voi ladata toimitukselliseen käyttöön osoitteesta: images.redbullcontentpool.com.

Liikkuvaa kuvaa ja klippejä on saatavilla osoitteessa: www.redbullcontentpool.com.

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs