Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Aprillipäivän hyväntekeväisyyskonsertti ja -huutokauppa kerää varoja Turun lastenklinikalle

Lastenklinikoiden Kummit ry

Aprillipäivän hyväntekeväisyyskonsertti ja -huutokauppa kerää varoja Turun lastenklinikalle

Tiedote.
Julkaistu: 21.01.2015 klo 10:56
Julkaisija: Lastenklinikoiden Kummit ry

Lastenklinikoiden Kummit ry ja Turun kaupunki, Turun filharmoninen orkesteri, Turun kaupunginteatteri, Turun musiikkijuhlat, Turun konservatorio ja Naantalin Musiikkijuhlat järjestävät yhteistyössä Aprilliaa!-nimisen hyväntekeväisyyskonsertin ja -taidehuutokaupan TYKS:n lastenklinikan tukemiseksi Turun kaupunginteatterissa Logomossa aprillipäivänä 1.4.2015.

Tilaisuuden alussa kuullaan Turun filharmonisen orkesterin konsertti kapellimestari Leif Segerstamin johtamana. Konsertin jälkeen huutokaupataan 50 Markku Kososen värikästä maalausta. Huutokauppaan on mahdollista osallistua paikan päällä tai puhelimitse.

Marraskuussa 2013 kuollut Markku Kosonen oli tunnettu turkulainen naivisti, jonka maalauksia nähtiin vuosikymmenten ajan muun muassa Turun musiikkijuhlien julisteissa. Aloite hyväntekeväisyystapahtuman järjestämisestä tuli Kososen veljentyttäreltä Hanna Kososelta, joka on lahjoittanut huutokaupattavat maalaukset.

- Sain perinnön kautta haltuuni setäni Markku Kososen tauluja ja hyvin pian syntyi ajatus osan lahjoittamisesta Lastenklinikoiden Kummien hyväksi. Markku oli suuri lasten ja musiikin ystävä, joten ajatus konsertin ja huutokaupan yhdistämisestä syntyi heti alussa. Toivon sydämestäni, että turkulaiset lähtevät joukolla mukaan tukemaan hienoa sairaalaansa. Jos omat seinät ovat jo taidetta täynnä, voi huutamansa taulun mielellään sijoittaa esimerkiksi TYKSin seinälle potilaita ilahduttamaan, Kosonen kertoo.

Tilaisuus järjestetään laajana yhteistyönä Turun filharmonisen orkesterin vastatessa konsertin ohjelmistosta. Konsertissa tullaan kuulemaan muun muassa Sibeliusta ja solisteina taituroivat nuoret palkitut viulistit Vivian Stolt ja Sisu Sieppala.

- Markku Kososen taulut ovat vuosikymmenien ajan kuvittaneet turkulaista musiikkielämää, ja niiden näkeminen tuo mieleen lukuisia hienoja hetkiä musiikin parissa. Kosonen oli myös Turun filharmonisen orkesterin uskollinen kuulija ja orkesteri haluaa tällä tavalla muistella häntä ja samalla olla mukana hyvässä asiassa. Idea kutsua mukaan nuoria solisteja tuli ylikapellimestari Leif Segerstamilta - ajatus tuntui erityisen hyvältä, kun konsertin hyväntekeväisyyskohde ovat lapset ja nuoret, Turun filharmonisen orkesterin intendentti Emilie Gardberg kommentoi.

Tapahtuman mahdollistaa yhteistyö usean järjestäjätahon kesken. Kaikki järjestelytyössä mukanaolevat osallistuvat tapahtumaan kustannuksitta. Tilaisuuden ja huutokaupan tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä Lastenklinikoiden Kummit ry:n kautta Turun lastenklinikalle.

- Tapahtuma on kevään kärkitilaisuuksiamme TYKS:n hyväksi. On ollut aivan upeaa seurata, miten hyvässä yhteistyössä ja vilpittömällä auttamisen halulla kaikki yhteistyötahot ovat mukana järjestelyissä. Uskon, että saamme tapahtuman kautta merkittävän tuen tärkeään työhön Turun lastenklinikalle. Voin vakuuttaa, että tuki tulee tarpeeseen ja hyvään käyttöön, Lastenklinikoiden Kummien toimintaa Varsinais-Suomessa koordinoiva Saara-Sofia Sirén sanoo.

 

APRILLIAA!

Hyväntekeväisyyskonsertti ja Markku Kososen maalausten huutokauppa Turun lastenklinikan hyväksi

ke 1.4. klo 18

Turun kaupunginteatteri, Logomo

Liput 25 €

 

Esiintyjät:

Turun filharmoninen orkesteri

Johtaa Leif Segerstam

Solistit Vivian Stolt, Sisu Sieppala, viulu
(Solistien opettaja Janne Malmivaara)

 

OHJELMA:

Jean Sibelius: Andante Festivo

J. S. Bach: Kaksoiskonsertto d-molli

Jean Sibelius: Rakastava-sarja

 

YHTEISTYÖSSÄ:

Lastenklinikoiden Kummit

Turun filharmoninen orkesteri 

Turun kaupunginteatteri

Turun konservatorio

Turun musiikkijuhlat

Naantalin Musiikkijuhlat

 

Huutokaupattaviin tauluihin on mahdollista tutustua etukäteen nettigalleriassa:
http://tinyurl.com/aprilliaa

 

Lisätietoja:

Saara-Sofia Sirén, Lastenklinikoiden Kummit ry, projektikoordinaattori, 040 732 2542

Emilie Gardberg, Turun filharmoninen orkesteri, intendentti, 044 088 3379

Hanna Kosonen, 040 528 4876

Lastenklinikoiden Kummit ry tukee Suomen viittä yliopistollista lastenklinikkaa, kehitys- ja tutkimustyötä sekä parantaa potilaiden viihtyvyyttä sairaala-aikana. Viime vuosina yhdistys on tukenut merkittävin panoksin lasten ja nuorten mielenterveystyötä. Varoja kerätään erilaisin tavoin ympäri vuoden. Koko toimiaikanaan Kummit ry on tehnyt lahjoituksia n. 30 miljoonan euron edestä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs