Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Albatrossi ja Heiskanen Lappeenrannan kesäteatteriin 2015

Lappeenrannan kaupunki

Albatrossi ja Heiskanen Lappeenrannan kesäteatteriin 2015

Tiedote.
Julkaistu: 09.10.2014 klo 10:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

(Tiedotteen lopussa linkit kuviin.)

Suomen yksi suosituimmista musiikkinäytelmistä Albatrossi ja Heiskanen saa ensi­-iltansa 24.6.2015 Lappeenrannan kesäteatterissa. Esityksessä nähdään mm. monista tv­ ja elokuvarooleista tuttu Eppu Salminen, Salatut elämät -­tähti Anneli Ranta ja Lappeenrannan oma poika Jarkko Tiainen, joka muistetaan TV 2:n maalaiskomedioista sekä Kätevä emäntä ­sarjasta.   

Tuotteliaan legendan Juha Vainion lauluihin perustuva teksti on kolahtanut suoraan suomalaisten sydämiin, samalla voimalla kuin Junnun laulutkin. Albatrossi ja Heiskanen kertoo Junnun ”tarinan” laulujen kautta.

Albatrossi ja Heiskanen ­näytelmässä on yli kolmekymmentä Junnu Vainion suosikkilaulua Jukka Virtasen valloittavasti paketoimana. Näytelmä on hauska, kirpaiseva ja koskettava, joka ei jätä yhtäkään katsojaan kylmäksi. 

­ Junnu Vainio oli sanoittajanero, joka osasi yhdistää huumorin vakavaan aiheeseen ilman saarnaamista. 

Esimerkiksi laulussa Vanhoja poikia viiksekkäitä haikeus ja surumielisyys yhdistyvät hupaisaan kuvaan vanhasta miehestä ja norpasta, kuvailee Junnu Vainion tekstejä ohjaaja Matti Kuikkaniemi.

Huumori oli Junnun tavaramerkki. Hänellä oli kyky nähdä vakavien asioiden hauskat puolet ja riimittää ne niin, että kansa otti ne riemulla vastaan. Mutta hänellä oli myös avaimet suomalaisten tunne-­elämään ja Junnun lauluja lauletaan tippa silmässä, yksin kaksin ja kuorossa. 

Lippujen myynti ja oheispalveluineen (kahvit, ruokailu yms.) avataan 17.11.2014 Tiketti.fi-lippupalvelussa

Vuoden 2015 näytelmän tuottaa Komiikkaa Kansalle ry. Tuottajana toimii Hämeenlinnan kaupunginteatterin näyttelijä Birgitta Putkonen. Kulttuuritoimi sai kaikkiaan viisi eri kesäteatterinäytelmäehdotusta. Hyvien ehdotusten joukosta kulttuuritoimi valitsi Kulttuuria Kaikille ry:n näytelmän Albatrossi ja Heiskanen. Yhdistyksellä on valmius myös lastennäytelmän tuottamiseen, joka tuotettaisiin lähes kokonaan lappeenrantalaisvoimin yhdessä Taidekoulu Estradin kanssa. Lastennäytelmä ajoittuu koululaisten kevätretkien parhaaseen sesonkiin toukokuun loppupuolelle. Esitykset jatkuvat vielä myös kesäkuun alkupuolella. Näytelmä esityspaikkana tulee olemaa Linnoituksen Kehruuhuone. Näytelmään oheistuotteiksi tullaan liittämään Linnoituksen alueella olevia muita palveluja. Lastennäytelmän osalta käydään vielä neuvotteluja tuottajan kanssa. 

Lisätietoja:

Kesäteatterinäytelmän tuottaa Komiikkaa kansalle ry, tuottaja Birgitta Putkonen,
puh. 040 5350 440, s-posti. birgitta.putkonen@gmail.com
Tavoitettavissa to 9.10. klo 9-14.

Lappeenrannan kaupunki
kulttuuritoimi
Helena Hokkanen
kulttuurikoordinaattori
puh. 040 736 2022
sähköposti: helena.hokkanen@lappeenranta.fi

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 72 600 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs