Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Ainutkertaiset musiikkiteatterityöpajat ja -esitykset Seikkailupuistossa viikonloppuna

Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Ainutkertaiset musiikkiteatterityöpajat ja -esitykset Seikkailupuistossa viikonloppuna

Tiedote.
Julkaistu: 19.04.2017 klo 10:25
Julkaisija: Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Palkittu portugalilainen musiikkiteatteriryhmä Companhia de Música Teatral saapuu Seikkailupuistoon. CMT vetää maksuttomat musiikkiteatterikokonaisuudet lapsiperheille tulevana lauantaina ja musiikin ammattilaisille perjantaina. Perheiden työpajat eivät vaadi aiempaa kokemusta.

Viikonloppuna Seikkailupuistossa on tarjolla ennenkokematonta musiikkiteatteria ja työpajoja maksutta palkitun portugalilaiskokoonpanon vetämänä. Lauantaina järjestetään kaksi musiikkiteatterityöpajaa ja -esitystä perheille, perjantai-iltana luvassa on työpaja musiikin ammattilaisille.

Lauantain työpajojen alaikäraja on seitsemän vuotta, mutta muuten työpaja soveltuu kaikille asiasta kiinnostuneille. Työpajan kieli on englanti.

– Osallistuminen ei kuitenkaan edellytä kielen osaamista, sillä kommunikaatio tapahtuu suurelta osin musiikin, liikeilmaisun, äänimaisemien, opaskylttien ja graafisten karttojen avulla, kertoo tuottaja Jyri Träskelin Seikkailupuistosta.

Työpaja päättyy Babelim-esitykseen, jossa ovat keskeisesti mukana myös työpajassa mukana olleet. Yleisöön sopivat kaikki kiinnostuneet paikkavarauksella.

Babelim on osallistava esitys, joka on syntynyt lapsiperheiden, taiteilijoiden sekä tutkijoiden yhteisen nelivuotisen projektin tuloksena.

– Olemme todella innoissamme saadessamme toteuttaa Seikkiksessä jotain tällaista ja tarjota turkulaisille perheille ainutkertaisia kulttuurikokemuksia veloituksetta. Myös taiteen ammattilaisille suunnattu päivä on meiltä uutta.

  • Esitys sopii kaikenkielisille ja kaikenikäisille katsojille (suositus 2+, kesto 60 min.). Esitykset kello 11.30 ja kello 16.30. Työpajat kello 10 ja kello 15 (työpajojen alaikäraja 7 vuotta). Työpajoihin osallistuvat ovat mukana myös esityksessä. Paikkavaraukset www.turku.fi/seikkailupuisto/seikkailupuiston-teatteri

Ammattilaistyöpajasta uusia
välineitä musiikkikasvatukseen

Perjantai-illan ammattilaistyöpaja on ensisijaisesti suunnattu varhaisiän musiikkikasvatuksen parissa työskenteleville muusikoille ja musiikkipedagogeille sekä vaikka alan opiskelijoille ja lastentarhan- ja alakoulun opettajille. Työpajassa käsiteltävät menetelmät ovat kuitenkin melko vaivatta sovellettavissa monentyyppiseen käyttöön. Pajan vetäjänä toimii professori Helena Rodrigues. Englanninkielisen työpajan teema on "How music can be used as a tool in self development of professionals dealing with babies and toddlers in formal or informal context."

  • Ammattilaistyöpaja perjantaina 21.4. kello 18–21 Timantti-teatterissa Seikkailupuistossa. Osallistujia työpajaan mahtuu enintään 25.

Kaikki lisätiedot molemmista päivistä, ilmoittautumiset ja paikkavaraukset teatteriin (huom. sekä perjantain että lauantain kaikki toiminta on maksutonta) osoitteessa: www.turku.fi/seikkailupuisto/seikkailupuiston-teatteri

Babelim on paikka. Se on satujen maailmaan aukeava ovi. Tässä maailmassa lapset tekevät säännöt ja aikuiset seuraavat. Babelim on kieli ilman sanoja. Se koostuu äänistä, kuvista ja liikkeistä sekä kivien, kasvien, eläinten ja ihmisten puheesta, laulusta ja tanssista. Se on kieli joka on kadonnut aikojen saatossa ja kiireessä kasvaa aikuiseksi. Mutta pienet lapset ja heidän vanhempansa ymmärtävät ja puhuvat sitä yhä. (Kuvat: Companhia de Música Teatral)

Lisätiedot:
tuottaja Jyri Träskelin
jyri.traskelin@turku.fi
puh. 040 167 7793
Seikkailupuisto
nuorisopalvelut
Turun vapaa-aikatoimiala

Companhia de Música Teatral:

http://www.musicateatral.com/babelim/en/

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs