Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » 10-vuotias Kirkon mediasäätiö tukee Henkesi edestä -elokuvaa

Kirkon tiedotuskeskus

10-vuotias Kirkon mediasäätiö tukee Henkesi edestä -elokuvaa

Tiedote.
Julkaistu: 04.03.2015 klo 16:09
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Kirkon mediasäätiö on tukenut kotimaista elokuva- ja ohjelmatuotantoa jo kymmenen vuoden ajan. Vuosittain säätiö jakaa tukea kotimaiselle mediatuotannolle noin 300 000 euroa.

Ohjaaja-käsikirjoittaja Petri Kotwican elokuva Henkesi edestä sai vuoden 2014 suurimman tukisumman, 50 000 euroa. Elokuva tulee ensi-iltaan 10.4., ja sen päärooleissa ovat Laura Birn, Eero Aho ja Mari Rantasila.

”Henkesi edestä -elokuva käsittelee keskeisiä kristillisiä ja eettisiä kysymyksiä, kuten syyllisyyttä ja anteeksiantoa”, kertoo Kirkon mediasäätiön asiamies Juha Rajamäki.

”Elokuvan teemat vastaavat hyvin mediasäätiön tavoitteita, ja se saa valtakunnallisen levityksen kautta laajaa näkyvyyttä”, Rajamäki perustelee tukipäätöstä.

Keväällä saa ensi-iltansa myös neljä muuta Kirkon mediasäätiön tukemaa elokuvaa.

Tukea monenkokoisille tuotannoille

Kirkon mediasäätiö on 24 evankelis-luterilaisen seurakunnan ja seurakuntayhtymän sekä kirkkohallituksen vuonna 2005 perustama säätiö. Se edistää uskontoa ja elämänkatsomusta käsittelevien ohjelmien tekemistä ja esittämistä valtakunnallisilla kanavilla.

Suurin osa tukea saavista hankkeista on tv-ohjelmia, erityisesti dokumentteja. Lisäksi säätiö on tukenut radio-ohjelmia, verkkotuotantoja ja koulutushankkeita.

Kymmenessä vuodessa säätiö on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisella mediakentällä. Säätiön toiminta-aikana siltä on anonut tukea lähes viisisataa toimijaa, mukaan lukien kaikki keskeisimmät suomalaiset tuotantoyhtiöt.

”Säätiö on tukenut yhteensä 223 hanketta yhteensä noin kolmella miljoonalla eurolla. Ilman säätiötä isoa osaa näistä ohjelmista ei olisi pystytty tekemään”, Rajamäki sanoo.

Aiemmin seurakunnat ja kirkon keskusrahasto saivat ohjelmantekijöiltä yksittäisiä hakemuksia uskontoteemoihin liittyvistä ohjelmahankkeista.

”Myönnettävät summat olivat sen verran pieniä, ettei niillä saatu kovinkaan paljoa aikaiseksi. Päätettiin laittaa pienet purot yhteen ja siten hakea suurempaa vaikuttavuutta. Säätiön toiminta on osoittanut, että yhteistyössä onnistuttiin”, Rajamäki toteaa.

Kirkon mediasäätiö jakaa tukea kahdesti vuodessa. Hakuohjeet ja tuen jakoperusteet mediasäätiön uudistuneilla verkkosivuilla www.kirkonmediasaatio.fi

Lisätiedot:
Kirkon mediasäätiö: asiamies Juha Rajamäki, p. 050 512 4772, juha.rajamaki@evl.fi, www.kirkonmediasaatio.fi

Henkesi edestä -mediainfo

henkesiedesta@hypr.fi / HYPR Agency co. Nordisk Film

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs