Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metsätalous » WoodForce säästää korjuuyrittäjän kustannuksia

Metsähallitus

WoodForce säästää korjuuyrittäjän kustannuksia

Tiedote.
Julkaistu: 31.08.2016 klo 13:05
Julkaisija: Metsähallitus

Metsähallitus Metsätalous Oy:lle, MetsäGroupille ja StoraEnsolle urakoiva puunkorjuuyrittäjä tarvitsee tulevaisuudessa koneeseensa vain yhden ohjelmiston korjuun suunnitteluun ja toteutukseen.

Puunkorjuuyritykselle uusi WoodForce-palvelu merkitsee isoa toimintatapamuutosta. Erityisesti useamman korjuuketjun yrittäjille WoodForce tuo etuja ja säästöjä.

Palvelu antaa yrittäjälle vapautta, toisaalta myös vastuuta korjuun suunnitteluun ja toteutukseen. Tulevaisuudessa koneiden sijoittelu ja siirrot sekä lohkojen korjuujärjestys ovat pääasiassa yrittäjän vastuulla. Tämä mahdollistaa korjuun optimoinnin ja sen myötä paremman kustannusten hallinnan.

Palvelua testataan tänä syksynä toista kertaa korjuussa täysin tuotantokäyttöä vastaavassa ympäristössä. Kainuulainen MotoTeam Tauriainen teki ensimmäiset käyttökokeilut kesäkuussa.

Testaukset etenevät syksyn mittaan kaikilla päämerkeillä eri puolilla Suomea. Näiden jälkeen tehdään testituloksista analyysi ja päätetään jatkotoimenpiteistä. Testiketjujen lähettämät tiedostot ovat myös tärkeä osa Metsähallituksen tulevan metsäjärjestelmä Ohjaksen toimintojen rakentamisessa ja testauksessa.

Järjestelmän riittävä koekäyttö on ensiarvoisen tärkeää. Testikäytössä olevat tietokannat, ohjelmat, kartat ja laitteet ovat täysin tulevaa tuotantoa vastaavat.

”Keskeneräistä järjestelmää ei voida ottaa käyttöön, WoodForce-palvelun, tiedonsiirron sekä metsäjärjestelmä Ohjaksen tulee olla moitteettomassa kunnossa ennen tuotantokäytön alkua”, Metsähallitus Metsätalous Oy:n tietojärjestelmäasiantuntija Pertti Kukkola kertoo.

”Meillä on tälläkin hetkellä toimivat ohjausjärjestelmät, joten siinä mielessä voimme tehdä WoodForcen sekä Ohjaksen testauksia niin kauan, että kaikki toimii ja voimme luottaa järjestelmään”, Pertti Kukkola vakuuttaa.

Lisätietoja:
Metsähallitus Metsätalous Oy, tietojärjestelmäasiantuntija Pertti Kukkola, p. 0400 32182.

WoodForce on Metsähallitus Metsätalous Oy:n, MetsäGroupin ja StoraEnson korjuu- ja metsäpalveluyrittäjien suunnittelu- ja ohjausjärjestelmä. Sen toteutuksesta vastaa FifthElement yhteistyössä metsäyhtiöiden kanssa. Kokonaisuus sisältää puunkorjuun, metsäenergian korjuun, metsänhoidon ja metsänparannuksen suunnittelu- ja ajoneuvo-ohjelmistot yrittäjälle sekä liitynnät metsäorganisaatioiden järjestelmiin.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs