Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metsätalous » Uusi Metsähallitus aloitti

Metsähallitus

Uusi Metsähallitus aloitti

Tiedote.
Julkaistu: 15.04.2016 klo 09:30
Julkaisija: Metsähallitus

Laki Metsähallituksesta on astunut voimaan 15.4. Metsähallitus on valtion liikelaitos ja Metsähallituksen hallinnassa oleva maa- ja vesiomaisuus on kokonaisuudessaan valtion omistuksessa.

Samalla uusi metsätalousyhtiö aloitti toimintansa. Vielä nimeämätön, Metsähallituksen 100 %:sti omistama yhtiö vastaa Metsähallituksen metsätaloudesta samaan tapaan kuin aiempi metsätalous-tulosyksikkö.

Metsätalousyhtiöllä on käyttöoikeus Metsähallituksen peruspääoman alaisiin liiketoiminnan alueisiin. Yhtiö ei omista metsiä.

Metsätaloutta harjoittavan tytäryhtiön tehtävänä on hoitaa valtion monikäyttö- eli talousmetsiä sekä korjata ja myydä puuta. Metsähallituksen metsätaloudessa otetaan entiseen tapaan huomioon yhteiskunnalliset velvoitteet, kuten luonnon monimuotoisuus, virkistyskäyttö, työllisyyden edistäminen sekä saamelaiskulttuurin ja poronhoidon vaatimukset.

Yhtiöittäminen ei vaikuta hakkuumääriin. Puunkorjuun määrät määritellään alueellisissa luonnonvarasuunnitelmissa ympäristö huomioon ottaen, kuten tähänkin asti. Luonnonvarasuunnitelmat hyväksyy Metsähallituksen hallitus.

Kansallispuistot, erämaa-alueet ja muut luonnonsuojelualueet pysyvät nykyisessä käytössä ja luontopalvelut hoitaa niitä ympäristöministeriön ohjauksessa.

Erätalouden rooli sekä selkeytyy hallinnollisesti että vahvistuu uusien tehtävien myötä. Erätalousjohtajaksi nimitetty Jukka Bisi on nimitetty Metsähallituksen johtoryhmän jäseneksi 15.4. lukien.

- Näemme uuden lain tuovan lähinnä hallinnollisia ja juridisia muutoksia. Tämä pätee myös metsätalouden harjoittamiseen ja toimintaamme valtion monikäyttömetsissä. Mitä vähemmän asiakkaat ja sidosryhmät huomaavat eroja entiseen, sitä parempi. Vaikka käytännön töissä ei pitäisi juuri muutoksia tulla, on meillä nyt siirtymävaiheessa paljon hallinnollista työtä ja toivomme työrauhaa, pääjohtaja Esa Härmälä sanoo.

Lisätietoja:

Pääjohtaja Esa Härmälä, p. 040 676 5005
Viestintäjohtaja Juha Mäkinen, p. 040 570 9307

Metsähallitus hoitaa ja käyttää valtion maa- ja vesialueita kestävästi ja vastuullisesti. Toimintamme perustuu uusiutuvien luonnonvarojen asiantuntevaan hyödyntämiseen, luonnon monimuotoisuuden edistämiseen ja yhteistyöhön alueellisten toimijoiden kanssa. Liiketoimintamme tulouttaa vuosittain valtiolle yli sata miljoonaa euroa. Luontopalvelujen julkisin varoin hoitamilla kansallispuistoilla ja retkeilyalueilla on merkittävä aluetaloudellinen vaikutus.

 

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs