Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metsätalous » TTS-Tredu -yhteistyöllä uusia metsäkoneenkuljettajia Etelä-Suomeen

TTS Työtehoseura

TTS-Tredu -yhteistyöllä uusia metsäkoneenkuljettajia Etelä-Suomeen

Tiedote.
Julkaistu: 02.02.2016 klo 08:02
Julkaisija: TTS Työtehoseura

TTS Työtehoseura ja Tampereen kaupungin Tampereen seudun ammattiopisto Tredu ovat tehneet yhteistyösopimuksen metsäalan perustutkinnon metsäkoneenkuljettajakoulutuksen toteuttamisesta Etelä-Suomessa. Yhteistyömallissa TTS toteuttaa koulutuksen kokonaisuudessaan Nurmijärven Rajamäellä Tredun koulutuksen järjestämisluvan ja opetussuunnitelman mukaisesti. Metsäkoneenkuljettajakoulutuksen järjestämislupaa ei ole Etelä-Suomessa yhdelläkään oppilaitoksella. Sopimus mahdollistaa ensimmäistä kertaa kolmivuotisen nuorten metsäkoneenkuljettajakoulutuksen toteuttamisen kokonaisuudessaan eteläisimmässä Suomessa. Tampereen seudun ammattiopisto on tehnyt tuloksekkaasti vastaavaa koulutusyhteistyötä usean muun koulutuksen järjestäjän kanssa vuodesta 2004 lähtien.

Yhteistyöllä on iso merkitys Etelä-Suomen metsäkoneenkuljettajakoulutukseen. ”Tredu kantaa yhteistyösopimuksella vastuuta alan koulutuksen alueellisesta saavutettavuudesta. Kokemusten perusteella peruskoulunsa päättävät nuoret eivät hakeudu opiskelemaan kauas kotiseudultaan. Vastoin yleistä luuloa ammattitaitoisista metsäkoneenkoneenkuljettajista on kysyntää myös Etelä-Suomessa aina kehä kolmoselle saakka”, toteaa TTS Työtehoseuran Biotalous- ja yrittäjyys liiketoimintayksikön johtaja Vesa Tanttu.

Puunkorjuussa ja autokuljetuksessa tarvitaan metsäteollisuuden puun käyttöä investointien myötä satoja uusia kuljettajia vuodessa. Puun käytön lisäys edellyttää pitkäjänteistä satsaamista ammattitaitoisen kuljettajatyövoiman kouluttamiseen koko Suomessa.

Hakeutuminen elokuussa alkavaan TTS-Tredu metsäkoneenkuljettajakoulutukseen yhteishaussa 23.2.2016 alkaen: www.opintopolku.fi Tampereen seudun ammattiopisto Tredu, Rajamäki.

Lisätietoja
Vesa Tanttu
TTS Työtehoseura
p. 044 7143676, vesa.tanttu@tts.fi

Jari Rauhala
Tampereen seudun ammattiopisto Tredu
p. 040 5069 170 jari.rauhala@tampere.fi

TTS Työtehoseura on valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio, joka kouluttaa vuosittain noin 10000 opiskelijaa eri alojen ammattilaisiksi. Koulutustoiminnan lisäksi TTS Työtehoseura tutkii ja kehittää noin 100 vuosittaisen projektin avulla työmenetelmien toiminnallisuutta, tehokkuutta ja tuottavuutta.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs