Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metsätalous » Suomen suurimmasta kulttuuriperintöinventoinnista on julkaistu kirja

Metsähallitus

Suomen suurimmasta kulttuuriperintöinventoinnista on julkaistu kirja

Tiedote.
Julkaistu: 18.02.2016 klo 08:15
Julkaisija: Metsähallitus

Valtion monikäyttömetsissä vuosina 2010-2015 tehdystä kulttuuriperintöinventoinnista on julkaistu Metsiin kadonneet -kirja, johon on koottu tietoa niin hankkeesta kuin sen tuloksista.  Teos toimii myös retkioppaana, sillä sen sivuilta löytyy retkikohteiksi sopivia kulttuuriperintökohteita aina Salosta Inariin saakka.

Metsähallituksen julkaisema Metsiin kadonneet -kirja kertoo Suomen suurimmasta kulttuuriperintöinventoinnista: sen taustoista, tutkimusmenetelmistä ja tuloksista, jotka julkaistaan nyt ensimmäistä kertaa. Inventoinnin aikana tutkittiin lähes neljä miljoonaa hehtaaria valtion monikäyttömetsiä, joista löydettiin yli 10 000 kohdetta. Vanhimmat kohteista olivat lähes 10 000 vuoden takaa ja nuorimmat 1960-luvulta.

Inventoinnin aikana kiinteiden muinaisjäännösten määrä monikäyttömetsissä lähes nelinkertaistui kasvaen noin tuhannesta kohteesta melkein neljään tuhanteen. Kiinteiden muinaisjäännösten lisäksi inventoitiin ensimmäistä kertaa metsien nuorempaa kulttuuriperintöä, kuten 1900-luvulle ajoittuvia rakennusten jäännöksiä, uittoon ja metsätöihin liittyviä rakennelmia sekä toisen maailmansodan aikaisia kohteita.

Tarinat ovat tärkeä osa kulttuuriperintöä ja Metsiin kadonneet –kirja vie lukijansa tutustumaan niin varhaisimpiin asuinpaikkoihin, vanhoille valtateille kuin sodan jälkiinkin. Kirjan sivuilta löytyy tarinoiden lisäksi retkikohteiksi sopivien kulttuuriperintökohteiden koordinaattitietoja, joiden avulla voi lähteä maastoon tutustumaan vaikkapa esihistoriallisiin jääkaappeihin.

Metsiin kadonneet -kirjaa voi tilata Metsähallituksen julkaisut.metsa.fi-palvelun kautta (http://julkaisut.metsa.fi). Kirjasta on myös tehty ilmainen e-julkaisu, johon voi tutustua osoitteessa

http://www.e-julkaisu.fi/metsahallitus/metsiin_kadonneet/


Lisätietoja:
Metsähallitus, kehitys- ja ympäristöpäällikkö Antti Otsamo, puh. 0206 39 4442

Valtion metsien kulttuuriperintöinventointihankkeen hankesivut (metsa.fi):
http://www.metsa.fi/fi/web/guest/metsiinkadonneet
Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs