Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metsätalous » Sahanperän Savotta Rovaniemellä

Metsähallitus

Sahanperän Savotta Rovaniemellä

Tiedote.
Julkaistu: 08.09.2015 klo 09:43
Julkaisija: Metsähallitus

Metsien moninaista tarjontaa juhlistetaan perinteisellä Sahanperän Savotta –tapahtumalla, joka järjestetään jälleen Pilkkeen ja Arktikumin pihapiirissä 13.9.2015 klo 10-16. Runsaasti kehuja saanut metsäaiheinen koko perheen ilmaistapahtuma on kasvanut suurimmaksi metsäalan tapahtumaksi Lapissa ja yhdeksi ehdottomaksi vetonaulaksi Rovaniemi –viikon tapahtumista.

Teemalla Biotalous ja puurakentaminen, järjestetään monipuolista ohjelmaa kaiken ikäisille. Tapahtumassa on esillä muun muassa harvesteri, ajokone, ”pikkujätti”, eli 84 tonninen puutavara-auto, metsäalan toimijoiden osastoja ja uusia puutuotteita. Tapahtumassa pääsee kokeilemaan puun kaatamista ja kuormaamista simulaattoreilla, tutustumaan työnäytöksiin , suunnistamaan ja lapset pääsevät ajelemaan hevoskärryillä. Tapahtumassa on myös paljon muuta ohjelmaa, kuten laserammuntaa, Bilebändi, Sirkus Taika-Aika, Hepokönkään Höppänä ja Jarno Jokiharju ja niin edelleen.

Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös paneelikeskustelu, jossa pohditaan Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittajan Mikael Pentikäisen johdolla biotalouden ja puurakentamisen tilaa tänä päivänä ja lähitulevaisuudessa. Panelisteina toimivat Ville Sileäkangas Uusi Puu-hankkeesta, Sirpa Kurppa Luonnonvarakeskuksesta, Heikki Nivala Metsäkeskuksesta ja Sirpa Välimaa Stora Ensosta.

Tapahtuma-alueen ympäristössä on rajallisesti pysäköintitilaa autoille, joten tulijoita pyydetään saapumaan tapahtumapaikalle kävellen tai polkupyörällä. Auton voi jättää esimerkiksi jonkin kauppakeskuksen pysäköintihalleista ja kävellä sieltä Ounasjoentielle tapahtumapaikalle.

Tiedekeskus Pilkkeen ja Arktikumin näyttelyihin vapaa pääsy koko päivän ajan.

 

Lisätietoja:

Koordinaattori Juri Laurila, 040-138 5965, juri.laurila@metsa.fi

Tuottaja Laura Kuusisto, 040-180 2739, laura.kuusisto@metsa.fi

Liitetiedostot

Metsähallitus hoitaa ja hallinnoin valtion omistamia maa- ja vesialueita ja tuottaa hyvinvointia kansalaisille.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs