Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metsätalous » Puuliitto päättää omasta mielenilmauksesta

Puuliitto

Puuliitto päättää omasta mielenilmauksesta

Tiedote.
Julkaistu: 11.09.2015 klo 14:31
Julkaisija: Puuliitto

Puuliiton hallitus ei hyväksy maan hallituksen työntekijöihin kohdistamia kuritustoimenpiteitä. Tämän johdosta Puuliitto harkitsee oman poliittisen mielenilmauksen järjestämistä SAK:n ilmoittamien operaatioiden lisäksi. Puuliiton päätökset tehdään ensi sunnuntaina 13.9. kello 14:ään mennessä.

– Jäsenkunnasta tullut yhteydenottovyöry osoittaa poikkeuksellisen voimakkaasti sen, että liitolta vaaditaan vallitsevassa yhteiskunnallisessa tilanteessa tuntuvia toimenpiteitä työntekijöiden oikeuksien puolustamiseksi ja maan hallituksen linjausten vastustamiseksi, puheenjohtaja Jari Nilosaari kommentoi.

Puuliiton hallitus päätti 11. syyskuuta perjantaina myös laittaa jäihin kaiken muun yhteistyön työnantajien kanssa paitsi työllisyys- ja kasvusopimuksen toisen jakson toteuttamisen sekä riita-asioiden ja työehtosopimusten edellyttämien asioiden käsittelemisen.

– Kun maan hallitus on nyt kansainvälisen työjärjestö ILO:n sopimusten vastaisesti lyönyt pakottavan lainsäädännön kiilan työntekijöiden ja työnantajien neuvotteluyhteyteen, katsomme, ettei esimerkiksi erilaisten yhteistyöryhmien toiminnalle ole enää edellytyksiä. Odotamme työnantajien avauksia ja toimenpiteitä maan hallituksen suuntaan, että neuvotteluvälit saadaan työmarkkinoilla jälleen kuntoon.

Puuliitossa ei ymmärretä, miksi tuottavuusloikkaa tavoitteleva maan hallitus on hyökännyt nimenomaan palkansaajien kimppuun.

– Esimerkiksi sahoilla raaka-aineen osuus kokonaiskustannuksista liikkuu 60–70 prosentin välillä, mutta työvoimakustannusten osuus on vain alle kymmenen prosenttia. Tässä on käyty suhteellisen pienen kustannuserän kimppuun poikkeuksellisen rajulla ja raa’alla otteella. Ehdotamme maan hallitukselle, että alkavat miettiä keinoja muiden kuin työvoimakustannusten kaitsemiseksi, Nilosaari totesi.

Lisätietoja: Puheenjohtaja Jari Nilosaari, puh.0400 872 641.

Puuliitto on mekaanisen metsäteollisuuden, puusepänteollisuuden, bioteollisuuden, metsä- ja metsäkonealan, venealan ja maatalousalojen työntekijöiden etujärjestö. Liittoon kuuluu noin 35 000 jäsentä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs