Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metsätalous » Puuliitto hyväksyi puusepänteollisuuden työehtosopimuksen

Puuliitto

Puuliitto hyväksyi puusepänteollisuuden työehtosopimuksen

Tiedote.
Julkaistu: 23.04.2015 klo 14:48
Julkaisija: Puuliitto

Puuliiton hallitus hyväksyi torstaina 23. huhtikuuta puusepänteollisuuteen uuden työehtosopimuksen puusepänteollisuuden johtokunnan esityksen mukaisesti. Sopimus sisältää kasvu- ja työllisyyssopimuksen mukaiset kaksi palkankorotusta ja muutoksia sopimusteksteihin. Sopimuskausi on 22.4.2015–31.1.2017.

Palkankorotuksista neuvotellaan ensin paikallisesti, mutta jos sopimusta ei määräaikaan mennessä synny, maksetaan vuonna 2015 joko 12 sentin tunti- tai 20 euron kuukausikorotus 22. elokuuta tai sitä lähinnä seuraavan palkanmaksukauden alusta alkaen. Vuonna 2016 korotus on 0,4 prosenttia samalla tavalla ja päivämäärällä kuin 2015 määriteltynä. Myös taulukkopalkkoihin ja oppisopimusoppilaiden palkkoihin tehdään kaksi korotusta sopimuskauden aikana. Lisäksi luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen korvauksia korotetaan.

Tekstiasioissa osapuolet sopivat ja täsmensivät sopimusmääräyksiä työhyvinvoinnin kehittämiseen ja sairauspoissaolojen vähentämiseen tähtäävistä toimenpiteistä paikallisesti sopimalla sekä keskimääräisen säännöllisen työajan käytöstä.

Edellisen lisäksi osapuolet nimeävät työryhmän keräämään kokemuksia ja hyviä käytäntöjä keskimääräisen säännöllisen työajan käytöstä ja selvittämään yhdessä paikallisten osapuolten kanssa käyttöön ottoon mahdollisesti liittyviä ongelmia. Tarkoitus on yhteistyössä edistää yritysten tuottavuutta ja kilpailukykyä sekä työntekijöiden yksilöllisiä työaikatarpeita tukevia työaikakäytäntöjä.

Työnantajia työehtosopimusasioissa edustaa Puusepänteollisuus ry. Puusepänteollisuudessa työskentelee noin 10 000 työntekijää.

Lisätietoja:
Varapuheenjohtaja Jyrki Alapartanen, puh. 040 587 7563.
Työehtosihteeri Eero Juhonen, puh. 045 130 5091.

Puuliitto on mekaanisen metsäteollisuuden, puusepänteollisuuden, bioteollisuuden, metsä- ja metsäkonealan, venealan ja maatalousalojen työntekijöiden etujärjestö. Liittoon kuuluu noin 36 000 jäsentä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs