Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metsätalous » Puuliiton Nilosaari: Työttömiltä ja pienituloisilta ei voi leikata

Puuliitto

Puuliiton Nilosaari: Työttömiltä ja pienituloisilta ei voi leikata

Tiedote.
Julkaistu: 16.06.2015 klo 11:14
Julkaisija: Puuliitto

Puheenjohtaja Jari Nilosaaren mukaan Puuliitto osallistuu työllisyys- ja kasvusopimukseen siksi, että pienituloisten ostovoima pystytään sen avulla pitämään nykyisellä tasolla.

– Vallitsevassa taloudellisessa tilanteessa oli perusteltua osallistua sopimukseen, jossa maan hallitus kytki työmarkkinajärjestöjen kesken syntyneeseen matalapalkkaratkaisuun pienituloisiin kohdennetut veronkevennykset.

 Samalla Nilosaari muistuttaa, että tuleva yhteiskunnallinen kehitys on maan hallituksen käsissä.

–  Hallituksen epäreilusti virittämät leikkaussuunnitelmat eivät missään nimessä ole palkansaajien vastuulla, vaan nimenomaan hallituksen päätösten takana. Tämä raja on pidettävä selvänä molemmin puolin.

– Me emme hyväksy työttömyysturvan heikennyksiä tahi pienituloisiin kohdistuvia leikkauksia. Puheet työajan pidentämisestäkin voidaan nyt lopettaa. Palkansaajat ovat osallistuneet taloustalkoisiin äärimaltillisella palkkasopimuksella ja se saa riittää. Kilpailukyky vahvistuu esimerkiksi suhteessa Saksaan, jossa on toteutettu yli neljän prosentin palkankorotuksia. Seuraavaksi on tarpeen osallistuttaa yrittäjät ja hyväosaiset talouden tasapainottamiseen esimerkiksi veronkorotuksin.

Lisätietoja: Puheenjohtaja Jari Nilosaari 0400 872 641.

Puuliitto on mekaanisen metsäteollisuuden, puusepänteollisuuden, bioteollisuuden, metsä- ja metsäkonealan, venealan ja maatalousalojen työntekijöiden etujärjestö. Liittoon kuuluu noin 36 000 jäsentä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs