Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metsätalous » Puuliiton Nilosaari Metsä Groupille: Toteuttakaa henkilöstömuutokset ajan kanssa

Puuliitto

Puuliiton Nilosaari Metsä Groupille: Toteuttakaa henkilöstömuutokset ajan kanssa

Tiedote.
Julkaistu: 06.11.2015 klo 14:39
Julkaisija: Puuliitto

Vasta eilen vahvasta tuloksentekokyvystä ja voitollisen tuloksensa selvästä parantumisesta viime vuoteen nähden viestinyt Metsä Group ilmoitti tänään arviolta 60 henkilön vähennystarpeeseen tähtäävien yt-neuvottelujen käynnistämisestä Metsä Woodin kerto- ja vaneritehtailla. Ilmoitus yt-neuvotteluista otettiin puheenjohtaja Jari Nilosaaren mukaan Puuliitossa vastaan typertynein ja epäuskoisin tunnelmin.

– Metsä Group kertoo tähtäävänsä: ”tuotannon erinomaisuuden edelleen parantamiseen osana teollisen tehokkuuden strategiaa ja joustavuuden lisäämiseen työvoiman käytössä kotimaisilla tuotantolaitoksilla.” Jos on ay-liikettä moitittu osin ansiostakin nomenklatuurasta, osataan sitä näköjään konsernitasollakin kieltä kääntää.

– Todellisuudessa työvoiman joustava käyttö edellyttää työvoiman riittävän määrän, mutta Metsä Group operoi tavoiteorganisaationsa käyttöönottamisessa tämän riman alapuolella. Henkilökunnan vähentämisellä ei näin ollen ole nähtävissä yhteyttä työvoiman joustamiseen. Sitä vastoin kysymys on hiostamisesta eli siitä, että alati kiristyviin tulostavoitteisiin yritetään vastata entistä pienemmällä henkilökunnalla, Nilosaari kommentoi perjantaina 6. marraskuuta.

Ilmoitettu henkilöstön vähennystarve on Puuliiton jäsenkuntaa ajatellen Punkaharjun kerto- ja vaneritehtaalla 35 ja Suolahden vaneritehtailla 25. Nilosaaren arvion mukaan yt-neuvottelut voitaisiin toteuttaa Metsä Groupin organisaatiossa ilman suoria irtisanomisia.

– Metsä Groupille ei pitäisi olla minkäänlainen ongelma joustaa tavoitteestaan toteuttaa henkilöstövähennys ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä niin, että henkilökunnalle tarjoutuisi mahdollisuus siirtyä konsernissa uusiin tehtäviin myös käynnissä olevia kiitoksen arvoisia investointeja ajatellen.

– Pelkästään luonnollinen poistuma toimii isoissa taloissa tyypillisesti melko tehokkaasti, minkä päälle aikalisän ottaminen henkilöstöjärjestelyjä varten ei kokonaisuutta juuri muuksi muuttaisi. Samalla tehtaat ja työyksiköt saisivat enemmän aikaa sopeutua muutoksiin.

– Kun Metsä Groupin sijoitetun pääoman tuotto huitelee yli 14 prosentissa, on inhimillisen näkökulman huomioon ottamiselle varmasti tilaa, jos niin vain halutaan toimia, Nilosaari arvioi.

Lisätietoja: Puheenjohtaja Jari Nilosaari, puh. 0400 872 641.

Puuliitto on mekaanisen metsäteollisuuden, puusepänteollisuuden, bioteollisuuden, metsä- ja metsäkonealan, venealan ja maatalousalojen työntekijöiden etujärjestö. Liittoon kuuluu noin 35 000 jäsentä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs