Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metsätalous » Pohjois-Hämeessä lupa kahden karhun kannanhoidolliseen metsästykseen

Suomen riistakeskus - Pohjois-Häme

Pohjois-Hämeessä lupa kahden karhun kannanhoidolliseen metsästykseen

Tiedote.
Julkaistu: 12.07.2016 klo 13:15
Julkaisija: Suomen riistakeskus - Pohjois-Häme

Maa- ja metsätalousministeriön asetuksella on säädetty Suomessa metsästysvuoden 2016–2017 saaliiksi saatavien karhujen enimmäismääräksi 183 yksilöä. Pohjois-Hämeen alueelle myönnettiin poikkeuslupa kahden karhun metsästämiseen. Kannanhoidolliset poikkeusluvat myönnettiin Virtain, Ruoveden ja Mänttä-Vilppulan kuntiin kuuluvalle alueelle, jonne Pohjois-Hämeen karhukanta painottuu.

Pohjois-Häme kuuluu karhukannan hoitosuunnitelman mukaiseen kehittyvän kannan hoitoalueeseen, jolla tavoitteena on karhujen määrän lisääntyminen alueen asukastiheyden ja elinkeinorakenteen asettamissa rajoissa. Rajoitetun kannanhoidollisen metsästyksen tavoitteena on edesauttaa sosiaalista sietokykyä karhua kohtaan sekä osaltaan ehkäistä karhujen aiheuttamia vahinkoja. Viime vuosina Pohjois-Hämeessä kannanhoidollisten karhulupien määrä on ollut 2-3 kappaletta vuosittain.

Karhuista tehdään havaintoja koko Pohjois-Hämeen alueella, mutta karhujen esiintyminen ja havainnot painottuvat selvästi alueen pohjoisimpiin kuntiin. Luonnonvarakeskus on arvioinut riistakeskus Pohjois-Hämeen alueen karhukannaksi ennen lisääntymiskautta 15-25 yli vuoden ikäistä karhua ja lisäksi vuoden 2016 pentutuotoksi on arvioitu 5 yksilöä. Pohjois-Hämeen karhukanta on arvion mukaan hieman pienentynyt edellisistä vuosista. Koko Suomessa karhuja arvioidaan olevan noin 1850. Karhun metsästysaika alkaa elokuun 20. päivä ja päättyy lokakuun lopussa.

Lisätietoja:

riistapäällikkö Jani Körhämö 029 431 2281 jani.korhamo@riista.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs