Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metsätalous » Opinnäytetyö: Metsähallitusta arvostetaan työllistäjänä Kainuussa - toimintatavoissa kehitettävää

Metsähallitus

Opinnäytetyö: Metsähallitusta arvostetaan työllistäjänä Kainuussa - toimintatavoissa kehitettävää

Tiedote.
Julkaistu: 23.05.2016 klo 09:30
Julkaisija: Metsähallitus

Lapin yliopiston opinnäytetyön tulosten mukaan Metsähallitusta arvostetaan Kainuussa alueellisena työllistäjänä, mutta toimintatapoja ja luotettavuutta kritisoitiin.

Vaikka yleistä kritiikkiä metsätalouden harjoittamista kohtaan ei esitetä, metsänkäytön ristiriidat ja Metsähallituksen toiminta Kainuussa ja erityisesti Suomussalmella nousevat aika ajoin otsikoihin.

”Metsähallituksen toiminta on samanlaista kaikkialla maassa, joten halusimme selvittää, miksi meitä kohtaan niin usein nousee kritiikkiä Kainuussa ja erityisesti Suomussalmella”, aluejohtaja Arto Tolonen kertoo.

Tehty maineselvitys pohjautui teemahaastatteluihin, joiden pohjalta opinnäytetyön tekijä on tehnyt analyysinsä. Tutkimuksen teon alussa lähtökohtana ja tukena käytettiin myös media-aineistoa.

Tutkimukseen haastateltiin seitsemää henkilöä, jotka edustivat Metsähallitukselle tärkeitä sidosryhmiä. Haastateltavina olivat Suomussalmen kunnan ympäristölautakunnan jäsen, Suomusalmen seurakunnan edustaja, virkamiestaho, paliskuntaedustaja, matkailuyrittäjä, toimittaja sekä luontojärjestöedustaja. Teemahaastattelut tehtiin syksyllä 2015.

Opinnäytetyössä haastatellut toivoivat Metsähallituksen viestivän avoimemmin toiminnastaan, esimerkiksi tulevista hakkuista. Viestintään onkin panostettu muun muassa lisäämällä alueellista tiedottamista jokapäiväisestä metsätaloustoiminnasta. Viestintää kehitetään edelleen ja pohditaan uusia keinoja yhteistyön ja vuorovaikutuksen parantamiseksi Suomussalmella. Mahdollisia yhteistyömuotoja voisivat olla esimerkiksi työpajatoiminta ja keskusteluryhmät tai -tilaisuudet.

Nyt tehty opinnäytetyö oli hyvä sysäys vuorovaikutuksen lisäämiseksi. Tutkimuksessa ei kuitenkaan selvinnyt, miksi ristiriidat syntyvät juuri Suomussalmella. Metsähallitus aikookin syventää tuloksia vielä toisella, myöhemmin tänä vuonna tehtävällä opinnäytetyöllä.

Lisätietoja:
Metsähallitus, aluejohtaja Arto Tolonen, p. 0400 192 931 ja tiimiesimies Heikki Juntunen,
p. 0400 295 463.
Yhteiskuntatieteiden ylioppilas Siiri Nuutinen, p. 050 514 8789

 

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs