Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metsätalous » Myrskyn kaatamat puut jätetään metsään Kuhmossa

Metsähallitus

Myrskyn kaatamat puut jätetään metsään Kuhmossa

Tiedote.
Julkaistu: 29.06.2016 klo 08:00
Julkaisija: Metsähallitus

Ukkosmyrsky kaatoi viisi hehtaaria vanhaa metsää valtion mailla Kuhmossa. Kohde on Metsähallituksen omalla päätöksellä suojelema, joten myrskyn kaatamat puut jätetään alueelle.


Ukkonen teki tuhojaan viikko sitten Kuhmon Saunajärven Korkeavaarassa. Kaatunutta puuta on maassa noin 1000 kuutiota, valtaosa siitä tukkipuuta. Kuitenkin ainoastaan tielle kaatuneet puut poistetaan tienkäytön ja kunnostuksen sekä turvallisuuden takia.

”Alue on osa niin sanottua dialogikohdetta, joka on aikaisemmin siirretty pois metsätalouskäytöstä luonnonsuojelujärjestöjen ja Metsähallituksen välisissä neuvotteluissa kymmenisen vuotta sitten”, Metsähallitus Metsätalous Oy:n aluejohtaja Arto Tolonen kertoo.

Metsähallituksen ja luontojärjestöjen (Suomen luonnonsuojeluliitto ja WWF) välisen dialogin tarkoituksena oli ratkaista vanhojen metsien suojelun täydentämiseen liittyvät kiistat Pohjois-Suomen valtion metsissä. Dialogiprosessin tuloksena metsätalouskäytön ulkopuolelle siirrettiin Metsähallituksen päätöksellä yhteensä 121 000 hehtaaria metsätalouden maata, josta 55 000 hehtaaria on tuottavaa metsää.

Yleensä myrskyn kaatamat puut on korjattava metsästä ripeästi pois, jotta metsää tuhoavat hyönteiset eivät pääse leviämään. Kuhmon tapauksessa lainvalvojalta on varmistettu, että metsätuholaki ei koske suojelumetsää, joten puiden korjaamiselle ei ole velvoitetta eikä tässä tapauksessa edes mahdollisuutta.

Myrskytuhoalueen lähellä ei ole yksityismaita.

Lisätietoja:
Metsähallitus Metsätalous Oy, aluejohtaja Arto Tolonen, p. 0400 192 931.

Liitetiedostot

Metsähallitus Metsätalous Oy on Metsähallituksen kokonaan omistama tytäryhtiö. Yhtiön tehtävänä on valtion metsien hoito ja puunkorjuu monikäytön periaatteiden mukaisesti. Yhtiö myy PEFC-sertifioitua puuta.

 

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs