Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metsätalous » Metsäkonealan sovittelussa ei tulosta

Puuliitto

Metsäkonealan sovittelussa ei tulosta

Tiedote.
Julkaistu: 07.01.2016 klo 19:59
Julkaisija: Puuliitto

Metsäkonealan työllisyys- ja kasvusopimuksen mukaisten työehtosopimusneuvottelujen sovittelua jatkettiin valtakunnansovittelijan johdolla torstaina 7. tammikuuta.  Neuvotteluissa ei tapahtunut keskeisten ongelmakohtien suhteen varsinaista etenemistä. Sovittelua jatketaan huomenna perjantaina 8. tammikuuta. Puuliiton tavoitteena on työllisyys- ja kasvusopimuksen mukainen ratkaisu.

Mikäli ratkaisua ei saavuteta, käynnistyy metsäkonealalla lakko maanantaina 11.1.2016 kello 12. Lakko koskee sekä metsäkoneenkuljettajien metsissä tekemää työtä että sellu- ja paperitehtaiden yhteydessä toimivia metsäkonealan työehtosopimusta noudattavia puutavaraterminaaleja. Kyseessä olevat terminaalit sijaitsevat Kaukopäässä, Joutsenossa, Uimaharjussa ja Raumalla.

Metsäkonealalla ollaan sopimuksettomassa tilassa, jolloin työtaistelutoimenpiteet ovat laillisia. Ylityökielto astui voimaan 17.12.2015. Metsäkonealan mahdollista lakkoa valmistelevat järjestölliset toimenpiteet ovat edenneet Puuliitossa aikataulussa.

Puuliiton muilla sopimusaloilla työllisyys- ja kasvusopimuksen mukaiset palkkaratkaisut ovat jo astuneet voimaan.

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Jari Nilosaari puh. 0400 872 641.

Työehtosihteeri Harri Häkkinen puh. 0400 386 753.

Puuliitto on mekaanisen metsäteollisuuden, puusepänteollisuuden, bioteollisuuden, metsä- ja metsäkonealan, venealan ja maatalousalojen työntekijöiden etujärjestö. Liittoon kuuluu noin 35 000 jäsentä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs