Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metsätalous » Metsähallitus julkaisee alue-ekologisia tietoja netissä

Metsähallitus

Metsähallitus julkaisee alue-ekologisia tietoja netissä

Tiedote.
Julkaistu: 09.03.2016 klo 09:51
Julkaisija: Metsähallitus

Metsähallituksen paikkatietojärjestelmän alue-ekologisia tietoja sekä maankäyttöpäätöksiä viedään Metsähallituksen omana hankkeena julkiseen Retkikartta.fi-palveluun.

Retkikartta.fi on Metsähallituksen karttapalvelu, josta voi etsiä esimerkiksi retkeily– ja kalastuskohteita. Jatkossa palvelusta tulee löytymään myös valtion maat maankäyttöpäätöksineen. Maankäyttöpäätöksillä osa alueista on rajattu joko osin tai kokonaan metsätalouden ulkopuolelle. Talouskäytön ulkopuolisia alueita ovat muun muassa virkistys- ja matkailukäyttöön varatutut maat sekä Metsähallituksen omilla päätöksillä suojelemat metsät.

Maankäyttöpäätösten lisäksi Retkikartassa tullaan esittämään tarkempaa paikkatietoa kulttuuriperintö- ja alue-ekologisista kohteista.

”Retkikartta-palveluun tulevat muun muassa luonnonsuojelualueita toisiinsa kytkevät ekologiset käytävät sekä lisäksi tätä verkostoa täydentäviä talousmetsien luontokohteita, kuten arvokkaita pienvesiä”, hankkeen vetäjä Ulla Lehtonen kertoo. Tiedot viedään palveluun kuluvan vuoden aikana.

Retkikarttaan siirrettyä paikkatietoa täydennetään kerran vuodessa metsätalouden omien selvitysten ja luonnossa liikkujien ilmoitusten perusteella.

Lisätietoja:
Metsähallitus, suunnittelija ja hankkeen vetäjä Ulla Lehtonen, p. 040 7537372, ulla.lehtonen@metsa.fi

Metsähallitus hoitaa ja käyttää valtion maa- ja vesialueita kestävästi ja vastuullisesti. Toimintamme perustuu uusiutuvien luonnonvarojen asiantuntevaan hyödyntämiseen, luonnon monimuotoisuuden edistämiseen ja yhteistyöhön alueellisten toimijoiden kanssa. Liiketoimintamme tulouttaa vuosittain valtiolle yli sata miljoonaa euroa. Luontopalvelujen julkisin varoin hoitamilla kansallispuistoilla ja retkeilyalueilla on merkittävä aluetaloudellinen vaikutus.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs