Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metsätalous » Metsähallituksen pääjohtaja Pentti Hyttinen: Valtion maissa vielä paljon potentiaalia

Metsähallitus

Metsähallituksen pääjohtaja Pentti Hyttinen: Valtion maissa vielä paljon potentiaalia

Tiedote.
Julkaistu: 01.09.2016 klo 06:00
Julkaisija: Metsähallitus

"Metsähallituksen mahdollisuuksia koko yhteiskunnan hyväksi voidaan hyödyntää vielä nykyistäkin enemmän", tänään uutena pääjohtajana aloittanut Pentti Hyttinen sanoo. Liikelaitoksen tuloutus valtiolle ja palvelut yhteiskunnalle ovat kasvaneet huimasti viime vuosikymmenen aikana. Metsähallituksen hoitamat maat ja vedet kattavat kolmasosan Suomesta.

Hyttisen mukaan Metsähallituksen monipuolisten luonnonvarojen ympärille on rakennettu poikkeuksellista luonnonvara-osaamista esimerkiksi metsävarojen hyödyntämisen, luonnonsuojelun ja virkistyskäytön saroilla.

”Tunnen talon hyvin edellisten tehtävieni kautta. Metsähallituksen liiketoiminnalla, kansallispuistoilla ja retkeilyalueilla on tärkeä rooli kautta maan. Toiminnan tuloksellisuus näkyy poikkeuksellisen laajasti, osaksi juuri monialaisuuden ja henkilöstön erityisosaamisen vuoksi. Katson, että vaikuttavuutta on vielä mahdollista lisätä laajan kumppaniverkoston kanssa koko Suomen kilpailukyvyn ja työpaikkakehityksen hyväksi”, Hyttinen sanoo.

Hyttinen toivottaa tervetulleeksi myös 1.9. aloittavan uuden luontopalvelujohtajan Timo Tannisen. Tanninen vastaa julkisista hallintotehtävistä eli Luontopalveluista kansallispuistoineen ja virkistysalueineen. Luonnonsuojelu kuin myös eräpalvelut ovat keskeinen osa Luontopalvelujen toimintaa.

Tanninen korostaa luonnonsuojelualueiden hoidon olevan korkealla tasolla, kansainvälisestikin katsoen. Hänen mukaansa tämä taso pitää säilyttää jatkossakin, toimintaa ja asiakaspalvelua jatkuvasti kehittäen.

Luontopalvelujen toimintaan kuuluu paljon Suomea ja suomalaisia hyödyttäviä osa-alueita, joita toteutetaan yhdessä laajan kumppaniverkoston kanssa. ”Luonnonsuojelun lisäksi  edistämme matkailua, kohennamme kansanterveyttä ja vaalimme kulttuuriperintöä sekä eräkulttuuria. Ja kaikkea tätä haluamme entisestään kehittää”, Tanninen sanoo.

Pentti Hyttinen on koulutukseltaan metsäekonomian tohtori. Lisäksi hän on suorittanut Yhdysvalloissa maisterin tutkinnon luonnonvarojen käytöstä. Kuluvan vuoden ajan Hyttinen on toiminut omistamansa konsulttiyhtiön toimitusjohtajana konsultoiden yritysten hallitustyöskentelyä ja rahoitusjärjestelyjä. Aiemmin hän on ollut mm. maakuntajohtajana ja metsäkeskuksen johtajana Pohjois-Karjalassa sekä metsäasiantuntijana EU-komissiossa ja projektijohtajana Euroopan Metsäinstituutissa. Luottamustehtävistään Hyttinen viittaa etenkin nelivuotiseen kauteensa TEKES:in hallituksessa, missä kertynyttä innovaatio-osaamista voi soveltaa myös Metsähallituksessa.

Uutena luontopalvelujohtajana aloittanut Timo Tanninen siirtyy Metsähallitukseen ympäristöministeriön luontoympäristöosaston ylijohtajan paikalta. Tätä ennen Tanninen on toiminut muun muassa WWF Suomen pääsihteerinä sekä Metsähallituksen Luontopalvelujen aluejohtajana. Koulutukseltaan hän on metsänhoitaja.


Lisätietoja:

Pääjohtaja Pentti Hyttinen, p. 040 546 5227
Luontopalvelujohtaja Timo Tanninen, p. 040 661 0033
Viestintäjohtaja Juha Mäkinen, p. 040 570 9307

Kuvat:

Kuva 1: Pääjohtaja Pentti Hyttinen
Kuva 2: Luontopalvelujohtaja Timo Tanninen

 

Liitetiedostot

Metsähallitus hoitaa ja käyttää valtion maa- ja vesialueita kestävästi ja vastuullisesti. Toimintamme perustuu uusiutuvien luonnonvarojen asiantuntevaan hyödyntämiseen, luonnon monimuotoisuuden edistämiseen ja yhteistyöhön alueellisten toimijoiden kanssa. Liiketoimintamme tulouttaa vuosittain valtiolle yli sata miljoonaa euroa. Luontopalvelujen julkisin varoin hoitamilla kansallispuistoilla ja retkeilyalueilla on merkittävä aluetaloudellinen vaikutus.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs