Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metsätalous » METSÄASIANTUNTIJAT PETTYIVÄT METSÄHALLITUKSEN RATKAISUUN

METO - Metsäalan Asiantuntijat ry

METSÄASIANTUNTIJAT PETTYIVÄT METSÄHALLITUKSEN RATKAISUUN

Tiedote.
Julkaistu: 17.06.2015 klo 16:15
Julkaisija: METO - Metsäalan Asiantuntijat ry

Metsähallitus ilmoitti tänään päättyneissä YT-neuvotteluissa Palvelukeskuksensa henkilöstövähennyksistä. Henkilöstön vähennystarve on 15 - 29 henkilöä. Samalla palvelukeskuksen toimipaikkojen määrä supistuu nykyisestä kuudestatoista neljään. Toimipaikoista säilyvät Tikkurila, Oulu, Rovaniemi ja Kemijärvi. Irtisanomiset toteutetaan kesän aikana.

Metsäasiantuntijat ovat pettyneitä työnantajan ratkaisuun. Irtisanottavien määrä on puolessa vuodessa lähes kolminkertaistunut.

- Henkilöstön ehdotuksia irtisanomisten minimoimiseksi ei valitettavasti ole otettu lainkaan huomioon, sanoo metsäasiantuntijoiden pääluottamusmies Timo Ari.

– Neuvottelun sijaan työnantaja saneli ratkaisun, vaikka muitakin vaihtoehtoja oli olemassa.

Metsäasiantuntijoiden mukaan henkilöstön esiin nostamaa etätyömahdollisuutta ja Metsähallituksen olemassa olevaa, hyvin toimivaa infraa olisi voitu käyttää tehokkaammin ja välttää osa irtisanomisista. Nyt työnantaja ei halunnut huomioida niitä millään tavalla.

Timo Arin mukaan huono johtaminen on osaltaan vaikuttanut siihen, että Palvelukeskus on tehnyt viime vuodet tappiota.

- Taloudellinen tehokkuus on myös johtamisongelma. Metsähallituksen tulosalueita ei ole pystytty sitouttamaan siihen, että ne käyttäisivät Palvelukeskuksen palveluita riittävästi hyväkseen. Siihen olisi pitänyt puuttua jo aiemmin.

Metsäasiantuntijoita hämmästyttää myös se, että tulosalueiden henkilöstön itsepalveluun siirtymisen taloudellisia vaikutuksia ei ole arvioitu.

- Laskelmia ei ole tehty, Timo Ari sanoo, joten todellisista kustannuksista ei ole vielä mitään tietoa.

Lisätietoja: pääluottamusmies Timo Ari, 0400 188465 ja järjestöpäällikkö Ilpo Puputti 0400 620 769

METO- Metsäalan Asiantuntijat ry on metsä- ja luonnonvara-alan asiantuntijoiden edunvalvontajärjestö. Jäseniä on noin 8 000 ja he työskentelevät luonnonvara-aloilla suunnittelijoina, esimiehinä, työnjohtajina, puun osto- ja korjuutehtävissä, metsänhoidon tehtävissä, toiminnanjohtajina, toimistonhoitajina, neuvojina, luonnonhoidon tehtävissä, opettajina ja asiantuntijoina, muissa johtotehtävissä sekä itsenäisinä yrittäjinä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs