Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metsätalous » Metsäalan perustutkinto aikuiskoulutuksena Evolla – haku 16.8. asti

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Metsäalan perustutkinto aikuiskoulutuksena Evolla – haku 16.8. asti

Tiedote.
Julkaistu: 26.06.2013 klo 16:22
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Hämeen ammatti-instituutissa Evolla alkaa syksyllä metsuri-metsäpalvelujen tuottajan tutkintoon johtava aikuiskoulutus.

Metsuri-metsäpalvelujen tuottaja voi tehdä puunkorjuun, metsänviljelyn ja metsänhoidon lisäksi mm. neuvonta-, mittaus- ja suunnittelutöitä. Metsäalan ammattilaisia työskentelee talousmetsien lisäksi luonnonsuojelualueilla, kansallispuistoissa sekä ulkoilu- ja virkistysalueilla. Lisäksi työkohteita voivat olla erikoiskohteet, joissa luonnonsuojelulliset, maisemalliset ja ympäristönsuojelulliset seikat korostuvat. Näissä töissä tarvitaan luonnon- ja ympäristönhoidon sekä markkinoinnin ja asiakaspalvelun osaamista.

Pääsyvaatimuksena opintoihin on peruskoulu. Alan työkokemusta ei vaadita. Opinnot kestävät noin 2–3 vuotta. Opiskeluaika riippuu aiemmista opinnoista ja työkokemuksesta. Lähijaksoja on yleensä kerran kuukaudessa ja ne ovat kahden päivän mittaisia. Lisäksi on noin kahdeksan viikon mittaista lähijaksoa. Opiskelijoiden ammattitaitoa ja osaamista arvioidaan ammattiosaamisen näytöin.

Etäjaksojen aikana opiskelijoilla on erilaisia oppimistehtäviä. Ohjaaminen tapahtuu etäjaksojen aikana verkossa. Kaikille opiskelijoille laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma. Opiskelu sisältää myös työssäoppimista.

Kaikille yhteisiä ammatillisia perusopintoja on 20 opintoviikkoa (ov). Koulutusohjelmakohtaisissa opinnoissa (40 ov) keskitytään metsänhoito- ja puunkorjuupalveluiden tuottamiseen. Valinnaisia aineita (30 ov) ovat mm. puun jatkojalostus, metsätraktoreiden käyttö, metsänhoito ja luonnonhoidon työt.

Puunkorjuun ja metsänhoidon ohella opiskelijat perehtyvät monipuolisesti metsäluonnonhoitoon, ulkoilu- ja virkistysalueiden työtehtäviin sekä luonnossa liikkumiseen.

Evon metsäosuuskunnan kautta tuleva metsäammattilainen voi tehdä alan töitä jo opiskeluaikana. Osuuskunta solmii työsopimukset, vastaa työnjohdosta ja laskuttaa asiakasta työn valmistuttua. Työporukka kirjaa tehdyt työtunnit urakasta ja saa sen perusteella palkkansa. Osuuskunta on opiskelijoiden omistama, ja siihen kuuluminen on vapaaehtoista.

Lähiopetuspäivinä asuminen ja ruokailu ovat maksuttomia. Hämeen ammatti-instituutissa ei ole lukukausimaksua. Moottorisahan käyttöä vaativia töitä varten opiskelija saa käyttöönsä metsurin turvavarusteet. Oppilaitoksella on kirjasto, josta löytyvät useimmat opetuksessa tarvittavat teokset, joten kirjahankintoja ei ole välttämätöntä tehdä.

Hakuaika koulutukseen päättyy 16.8.2013, ja opinnot alkavat 13.9.2013. Hakuohjeet ja -lomakkeet löytyvät osoitteesta www.hami.fi.

Evo sijaitsee Hämeenlinnan Lammilla noin 45 kilometrin päässä Hämeenlinnan keskustasta. Evolla toimii myös Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK) metsätalouden koulutusohjelma. Suomen metsäopetus alkoi Evolla vuonna 1862. Pitkän historiansa aikana Evo on vakiinnuttanut asemansa Suomen metsäopetuksen ja -osaamisen keskeisenä paikkana.

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs