Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metsätalous » Metsäalan palkankorotukset sovittu

Puuliitto

Metsäalan palkankorotukset sovittu

Tiedote.
Julkaistu: 04.11.2015 klo 14:39
Julkaisija: Puuliitto

Metsäalalle on saavutettu työllisyys- ja kasvusopimuksen mukainen palkkaratkaisu.

Palkkoja korotetaan ensi joulukuun alusta tai sitä lähinnä alkavan palkanmaksukauden alusta yleiskorotuksella, jonka suuruus on 18,67 euroa kuukaudelta tai 11 senttiä tunnilta, ellei työkohtaisten palkkojen korotus johda suurempaan palkankorotukseen.

Niitä palkkoja, jotka eivät korotu työkohtaisten palkkojen korotuksella, korotetaan puolella prosentilla. Samaa menettelyä käytetään paikallisesti sovittuihin urakka- ja muihin hinnoitteluihin, jotka eivät perustu sopijapuolten käyttämiin tuotoslukuihin.

Ratkaisu sisältää tarkistukset moottori- ja raivaussaha-, työväline-, vuoro- ja yötyökorvaukseen sekä korvauksiin kulkemisesta jalan, soutaen, hiihtäen tai polkupyörällä ja luottamushenkilöiden palkkioihin.

Metsäalan työehtosopimuksen määräyksiä sovelletaan Maaseudun Työnantajaliiton, Metsäteollisuus ry:n, Yksityismetsätalouden Työnantajien jäsenten ja Metsähallituksen palveluksessa puutavaran valmistuksessa, metsänhoito- ja metsänparannustöissä, muissa metsätöissä, uittotöissä sekä näihin liittyvissä tehtävissä työskentelevien työsuhteisiin.

Työehtosopimuksen piirissä on noin 3 500 työntekijää. Sen voimassaoloaika on 1.12.2013–31.1.2017.

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Jari Nilosaari, puhelin 0400 872 641.

Työehtosihteeri Harri Häkkinen, puhelin 0400 386 753.

Puuliitto on mekaanisen metsäteollisuuden, puusepänteollisuuden, bioteollisuuden, metsä- ja metsäkonealan, venealan ja maatalousalojen työntekijöiden etujärjestö. Liittoon kuuluu noin 35 000 jäsentä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs