Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metsätalous » MAMKin edustaja mukaan Suomen ja Venäjän metsähuippukokoukseen 14.11.2012

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

MAMKin edustaja mukaan Suomen ja Venäjän metsähuippukokoukseen 14.11.2012

Tiedote.
Julkaistu: 13.11.2012 klo 15:46
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Suomen ja Venäjän metsäasiantuntijat kokoontuvat keskiviikkona 14.11.2012 maa- ja metsätalousministeri Jari Koskisen johdolla Finlandia-talolle järjestyksessään neljänteen maiden väliseen metsähuippukokoukseen. Huippukokous pyrkii edistämään suorien kontaktien syntymistä suomalaisten ja venäläisten toimijoiden välille. Myös maiden pääministerit Jyrki Katainen ja Dmitri Medvedev tapaavat samana päivänä Helsingissä ja osallistuvat metsähuippukokouksen päätösosuuteen.

Kokouksen tavoitteena on edistää yhteistyö- ja liiketoimintamahdollisuuksia sekä investointeja biotalouteen ja metsäsektorille. Kokouksessa on kolme pääteemaa: puun käyttö innovatiivisessa ekologisessa rakentamisessa, biotalous ja metsäpolitiikka.

MAMKin edustaja mukana kokouksessa

Kokoukseen osallistuu kutsuvieraina yhteensä noin kaksi ja puolisataa suomalaista ja venäläistä hallinnon, yritysjohdon sekä koulutus- ja tutkimuslaitosten edustajaa. Huippukokoukseen on saanut kutsun myös Mikkelin ammattikorkeakoulun metsätalouden lehtori Kirsi Itkonen.

Kirsi Itkonen on aloittanut yhteistyön metsätalouden laitoksen ja Pietarin metsäteknillisen yliopiston sekä St. Petersburg State Technical University of Plant Polymersin kanssa vuonna 2008. Yhteistyön muotoja ovat olleet mm. intensiiviviikot sekä Pietarissa että MAMKissa. Yhteistyössä suomalaiset metsäalan opiskelijat ovat työskennelleet viikon Pietarissa ja viikon Pieksämäellä eri teemojen kanssa. Lisäksi opettajat ovat käyneet vaihdoissa.

Nyt Kirsi Itkonen on mukana hankepäällikkönä Wood Procurement entrepreneurship -hankkeessa, joka alkaa joulukuussa 2012. Hanke on puunhankintayritysten kaksivuotinen valmennus- ja koulutushanke Leningradin alueella ja on ns. ENPI-hanke.

 Koko tiedote huippukokouksesta Maa- ja metsätalousministeriön sivuilla: http://www.mmm.fi/fi/index/etusivu/tiedotteet/121114_metsahuippukokous.html

 

Lisätietoja

maa- ja metsätalousministeriöstä:
ylijohtaja Juha Ojala, puh. 0295 162 415 / etunimi.sukunimi@mmm.fi
neuvotteleva virkamies Tatu Torniainen, puh. 0295 162 162 / etunimi.sukunimi@mmm.fi

MAMKista:

lehtori Kirsi Itkonen, puh. 040 8420623, kirsi.itkonen@mamk.fi

 

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK) tarjoaa korkeinta ammatillista koulutusta, tekee työelämälähtöistä tutkimus- ja kehitystyötä ja tuottaa koulutustehtävään liittyviä palveluja. Ammattikorkeakoulu toimii kolmella paikkakunnalla Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa. Opiskelijoita MAMKissa on 4500 ja henkilökuntaa 400. MAMK profiloituu elinikäisen oppimisen korkeakouluksi ja vahvaksi TKI-korkeakouluksi. Ammattikorkeakoulun vahvuutena on Venäjä-osaaminen. Ammattikorkeakoulun strateginen kumppani on Kymenlaakson ammattikorkeakoulu.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs