Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metsätalous » Maa- ja metsätalousministeri Koskinen: Evolla osattu aina ennakoida tulevaa

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Maa- ja metsätalousministeri Koskinen: Evolla osattu aina ennakoida tulevaa

Tiedote.
Julkaistu: 13.03.2012 klo 14:05
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

- Metsän merkitys Suomelle osattiin ennakoida jo 1800-luvulla, jolloin Evon metsänhoito-opisto perustettiin. Itsenäisyyttä tavoitteleva valtio näki metsissä paljon mahdollisuuksia. Evon tarjoama osaaminen tulikin juuri oikeaan aikaan metsäteollisuuden kehittyessä. Evo oli sen ajan strategisen osaamisen keskus, totesi maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen metsäopetuksen sataviisikymmentävuotisjuhlassa Evolla 13.3.2012.

Evolla on pitkä ja kunniakas historia. Maa- ja metsätalousministeri Koskisen mukaan olikin hienoa tulla metsäopetuksen kannalta tärkeään tilaisuuteen puhumaan. - Evo on edelleen laaja-alaisen metsäosaamisen keskus. Ympärillä sijaitsevat valtion maat, retkeilyalue ja useat yhteistyökumppanit takaavat sen, että koulutusmahdollisuudet täällä ovat hyvät.

Maa- ja metsätalousministeriössä metsäalan koulutuksen tulevaisuutta on pohtinut työryhmä. Työryhmän raportti julkaistiin viime syksynä. Koskinen nosti raportista esille sen, että metsäalan koulutusta on kehitettävä myös liiketoiminnan suuntaan. Myös kansainvälistymistä on lisättävä.

Ministerin mukaan hyvinhoidetut metsävaramme tarjoavat edelleen kasvun mahdollisuuksia. - Uusia innovaatioita kuitenkin tarvitaan. Laajapohjainen koulutus antaa hyvät mahdollisuudet yhdistää erilaisia osaamisia. Uskon, että Evolla pystytään yhä olemaan edelläkävijöitä.

Koskinen nosti puheessaan esille myös uusiutuvien raaka-aineiden käytön. - Puu tarjoaa mahdollisuuksia uusiin avauksiin esimerkiksi tekstiiliteollisuudessa. Puu on myös useiden biokemian tuotteiden raaka-aine ja syrjäyttää fossiilisia polttoaineita. Tämä tarkoittaa työtä ja tuloja maakuntiin, Koskinen painotti.

- Toivotan onnea ja menestystä sataviisikymmentävuotiaalle metsäopetukselle. Toivottavasti Hämeessä jatketaan innovatiivisella ja alaa kehittävällä otteella vielä seuraavat sataviisikymmentä vuotta.

Liitetiedostot

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs