Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metsätalous » Luonnonsuojelun rahoja aiotaan leikata kaksi kolmasosaa

Suomen luonnonsuojeluliitto

Luonnonsuojelun rahoja aiotaan leikata kaksi kolmasosaa

Tiedote.
Julkaistu: 05.09.2015 klo 07:00
Julkaisija: Suomen luonnonsuojeluliitto

Suomen luonnonsuojeluliitto vaatii luonnonsuojelulle lisää rahaa budjettiriihessä. Luonnonsuojelua aiotaan leikata suhteessa jopa enemmän kuin kehitysyhteistyötä.

Valtiovarainministeriö on esittänyt luonnonsuojelualueiden hankintarahojen pudottamista yhteen kolmasosaan nykyisestä. "Luonnonsuojelua leikataan jopa enemmän kuin kehitysyhteistyötä", sanoo Luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Risto Sulkava.

Jättileikkaukset romuttavat kaikkien osapuolten kannattaman ja kansainvälisestikin mainostetun Etelä-Suomen metsien METSO-ohjelman. Vapaaehtoiselta suojelulta viedään nyt kannustimet. Rahapula estää myös yksityismaiden soidensuojelun täydennysohjelman toteuttamisen.

Ympäristöministeriön luonnonsuojelun hankinta- ja korvausmenoja vähennetään yli 30 miljoonaa euroa (48 miljoonasta 18 miljoonaan euroon). Lisäksi maa- ja metsätalousministeriön puolella metsäluonnon hoidon edistämisen rahat puolitetaan 6 miljoonasta eurosta 3 miljoonaa euroon.

"Metsien suojelusta olisi väärin leikata näin rajusti samaan aikaan kun hakkuita lisätään voimakkaasti. Hallituksen kärkihankkeetkin lupaavat metsäteollisuudelle paljon lisää rahaa, mutta metsiensuojelulle ei euroakaan. Ellei budjettiriihessä luonnonsuojelulle saada lisää rahaa, valtion metsien ja soiden lisäsuojelun tarve kasvaa entisestään", Sulkava muistuttaa.

 

Lisätietoja:

- puheenjohtaja Risto Sulkava, puhelin 050 560 2113, risto.sulkava@sll.fi

- suojeluasiantuntija Paloma Hannonen, puhelin 050 5323 219, paloma.hannonen@sll.fi

- erityisasiantuntija Tapani Veistola, puhelin 0400 615 530, tapani.veistola@sll.fi

------
Matti Nieminen
Viestintäpäällikkö
Suomen luonnonsuojeluliitto
puh. 050-5642283, matti.nieminen@sll.fi, www.sll.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs