Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metsätalous » Luonnonsuojeluliiton SuoMaa-hanke suojelee ikiaikaisen ekologisen yhteyden

Suomen luonnonsuojeluliitto

Luonnonsuojeluliiton SuoMaa-hanke suojelee ikiaikaisen ekologisen yhteyden

Tiedote.
Julkaistu: 27.05.2014 klo 08:00
Julkaisija: Suomen luonnonsuojeluliitto

Suomen luonnonsuojeluliitto käynnistää Suomenselkä-Maanselkä- eli SuoMaa-hankkeen, jolla parannetaan alueen suojelutasoa, kytkeytyneisyyttä ja lajiston tilaa. Lisäksi SuoMaalla pyritään ehkäisemään salametsästystä.

Suomenselän ja Maanselän vedenjakajat sijoittuvat Suomen keskiosaan. Näiden vedenjakajien alue muodostaa rikkoutumattoman elinympäristöjen käytävän, jota pitkin lajit ovat vaeltaneet idästä länteen ja päinvastoin.

SuoMaa-hanke koostuu useasta eri osasta. Tarkoituksena on edistää soiden, metsien ja pienvesien suojelua. Pitkän tähtäimen tavoitteena on muuttaa metsänhoidon menetelmiä monimuotoisuudelle ystävällisemmäksi ja lopettaa suoluontoa heikentävät toimet.

SuoMaalla parannetaan muun muassa maakotkien, taimenien ja perhosten selviytymistä sekä suo- ja metsäalueiden kytkeytyneisyyttä.

Metsätalous, turvetuotanto ja muu luonnonvarojen käyttö on muuttanut metsiämme, soitamme ja vesistöjämme dramaattisesti viimeisen puolen vuosisadan aikana. Iäkkäät metsät ovat lähestulkoon kadonneet eteläisestä Suomesta ja Suomen keskiosista.

Jäljellä olevat metsät ovat pirstoutuneita pieniksi metsäsaarekkeiksi sinne tänne. Lajien on vaikea selviytyä liian pienissä elinympäristöissä. Monet monimuotoisuuden kannalta tärkeät metsät ja suot ovat suojattomia ja vaarassa kadota.

Luonnonsuojeluliitto haluaa suojella tämän kansainvälisesti merkittävän ikiaikaisen yhteyden ja pelastaa monimuotoisuuden kannalta elintärkeän ekologisen käytävän Suomen sisällä sekä Suomen, Venäjän ja muiden lähialueiden välillä.

Lue lisää: www.sll.fi/suomaa

Lisätietoja:

Risto Sulkava, puheenjohtaja, risto.sulkava(@)sll.fi, p. 050 560 2113

Paloma Hannonen, suojeluasiantuntija, paloma.hannonen(@)sll.fi, p. 050 532 3219

 

Suomen luonnonsuojeluliitto on maan suurin ympäristönsuojelun kansalaisjärjestö.
---
Liisa Hulkko, toimitussihteeri
Suomen luonnonsuojeluliitto
etunimi.sukunimi@sll.fi, www.sll.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs