Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metsätalous » KUTSU: Torrec Oy:n pilottilaitos biohiilipellettien tuotantoon otetaan käyttöön Mikkelissä

Miktech Oy

KUTSU: Torrec Oy:n pilottilaitos biohiilipellettien tuotantoon otetaan käyttöön Mikkelissä

Kutsu.
Julkaistu: 22.09.2014 klo 08:30
Julkaisija: Miktech Oy

Innovaatio- ja teknologiakeskus Miktech Oy ja Biosaimaa-klusteri järjestävät Mikkelissä 13.10.2014 Biohiilessä Suomen tulevaisuus -teemaseminaarin. Seminaarin yhteydessä otetaan virallisesti käyttöön Torrec Oy:n uusi pilottilaitos biohiilipellettien tuotantoon. 

Seminaarissa käsitellään bioenergiaosaamisen viennin kasvumahdollisuuksia Suomen kannalta, biohiiliteknologian globaaleja kehitysnäkymiä, keinoja kotimaisten polttoaineiden kilpailukyvyn edistämiseen sekä biohiilen teollista valmistamista Suomessa. Seminaarin puhujina kuullaan mm. eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakkaa, kansanedustaja Jari Leppää sekä bioenergia-alan suomalaisia asiantuntijoita.

Mikkelin seudulla panostetaan voimakkaasti bioenergiaan. Biosaimaa-klusteri on määrätietoisesti tavoitellut kaupallista biohiilitehdasta Ristiinaan, ja Torrec Oy:n uusi pilottilaitos on merkittävä askel kohti biohiilipellettien tuotantoa kaupallisessa mittakaavassa. Pilottilaitos pitää sisällään koko biohiilipellettien tuotantoprosessin hakkeen kuivauksesta torrefiointiin ja pelletöintiin. Torrec Oy:n tavoitteena on kehittää ja kaupallistaa biohiilipellettien tuotantoteknologiaa pilottilaitoksen avulla.

Torrec Oy:n johtaja Heikki Sonninen esittelee seminaarissa tarkemmin pilottilaitoksen tavoitteita ja toimintaa. Seminaarin päätteeksi Pentti Mäkinen vihkii laitoksen virallisesti käyttöön, ja osallistujilla on mahdollisuus tutustua laitokseen.

Seminaari ja pilottilaitoksen avajaistilaisuus ovat avoimia median edustajille. Seminaarin tarkempi ohjelma on tämän kutsun liitteenä.

Aika:            13.10.2014 seminaari klo 12.30-16.00, tiedotustilaisuus klo 12.00-12.30

Paikka:         Mikkeli, Mikpolisali, Patteristonkatu 3, 50100 Mikkeli

 

Lisätiedot:

Jussi Heinimö, ohjelmakoordinaattori, Miktech Oy, 040 544 0936, jussi.heinimo@miktech.fi

Vesa Sorasahi, toimitusjohtaja, Miktech Oy, 0440 361 609, vesa.sorasahi@miktech.fi

Heikki Sonninen, johtaja, Torrec Oy, 0500 710 457, heikki.sonninen@torrec.fi

Liitetiedostot

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi

Biosaimaa 2014 on bioenergian käytön edistämiseen tähtäävä Mikkelin seudun elinkeinopolitiikan kehittämisen kärkihanke. Hankkeen toimintaa toteuttaa Miktech Oy:n koordinoima Biosaimaa-klusteri, joka koostuu eteläsavolaisista bioenergia-alan yrityksistä, tutkimuslaitoksista, rahoittajista ja viranomaistahoista. Biosaimaa 2014 -hanketta ja Biosaimaa-klusterin koordinointia rahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto, alueen yritykset ja kunnat. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon maakuntaliitto.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs