Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metsätalous » Jyväskylän aikuisopisto ja Jämsän ammattiopisto käynnistävät koulutuksia Metsä Groupin Äänekosken biotuotetehtaan tarpeisiin

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Jyväskylän aikuisopisto ja Jämsän ammattiopisto käynnistävät koulutuksia Metsä Groupin Äänekosken biotuotetehtaan tarpeisiin

Tiedote.
Julkaistu: 02.09.2015 klo 08:33
Julkaisija: Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Jyväskylän aikuisopisto ja Jämsän ammattiopisto käynnistävät kuluvan syksyn aikana ensimmäisiä koulutuksia Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibre Oy:n Äänekoskelle rakentuvan biotuotetehtaan tarpeisiin. Puutavara-autonkuljettajan täydennyskoulutus alkaa Jyväskylän aikuisopiston toteuttamana 21.9.2015 ja Jämsän ammattiopiston toteuttama metsäkoneenkuljettajan täydennyskoulutus käynnistyi 17.8. Tehtaan myötä metsäalan, metsäkonealan ja raakapuun kuljetuksiin tarvitaan työntekijöitä jatkossa yhä enemmän.

Äänekosken biotuotetehdas käynnistää toimintansa vuoden 2017 kolmannella neljänneksellä, jolloin se työllistää koko arvoketjussa Suomessa noin 2500 ihmistä, ja merkittävimmät työllistävät vaikutukset kohdistuvat metsätalouteen ja kuljetuksiin aina kannolta tehtaaseen saakka. Biotuotetehtaan henkilöstövastaava Lasse Brandt kertoo, että Jyväskylän aikuisopisto ja Jämsän ammattiopisto pystyvät vastaamaan nopeasti ammatillisiin koulutustarpeisiin, joita biotuotetehtaan toiminnan käynnistyminen synnyttää. Aikuisopisto kouluttaa kaikkiaan kolme ryhmää puutavara-autonkuljettajia, joista ensimmäisessä ryhmässä 21.9. aloittaa kuusi henkilöä. Jämsän ammattiopiston metsäkoneenkuljettajan koulutuksessa aloitti elokuussa 10 henkilöä.

- Talvikaudella 2016–2017 kerätään puuta tehtaan toiminnan käynnistymistä varten, joten tarve esimerkiksi kuljettajakoulutuksille on suhteellisen akuutti. Tehtaan ollessa toiminnassa sinne tuodaan puuta päivittäin 240 rekka-auton ja 70 junavaunun verran. Yhdessä eri yritysten ja oppilaitosten kanssa kannamme tätä yhteistä positiivista haastetta, jonka biotuotetehdas tuo mukanaan ja hyödynnämme sen mukana tulevat mahdollisuudet, Brandt kuvailee.

Biotuotetehtaan rakennusvaiheen työllisyysvaikutukseksi arvioidaan 6 000 henkilötyövuotta. Tällä hetkellä rakennustyömaalla työskentelee vajaa 200 työntekijää, joista suurin osa on maarakennuskoneenkuljettajia. Maarakennustöiden lisäksi käynnissä on paalutusta sekä biotuotetehtaan soodakattilan piipun yli 120-metrinen valutyö.

Jyväskylän aikuisopisto ja Jämsän ammattiopisto ovat vuokranneet Äänekoskelta (Hämeentie 1) koulutustilan. Kuluvan syksyn aikana Äänekoskella järjestetään muun muassa kahden viikon välein työttömille työnhakijoille osaamiskartoituksia. Osaamiskartoitusten avulla selvitetään työnhakijoiden ammattitaitoa ja osaamisen tasoa talon- ja maarakennusalan eri ammatteihin sekä mahdollisia koulutustarpeita. Koulutustilaa hyödynnetään lisäksi puutavara-autonkuljettajan ja metsäkoneenkuljettajan täydennyskoulutuksissa, ja tila toimii jatkossa myös esimerkiksi lakisääteisten lupa- ja korttikoulutusten toteutuspaikkana.

Lisätietoja:

Asiakkuuksista vastaava yksikönjohtaja Marko Saaranen, Jyväskylän aikuisopisto, puh. 040 341 6374, marko.saaranen@jao.fi
Koulutuspäällikkö Pekka Maltamo, Jyväskylän aikuisopisto, puh. 040 341 6373, pekka.maltamo@jao.fi
Koulutuspäällikkö Jarmo Nikkanen, Jämsän ammattiopisto, puh. 040 341 4416, jarmo.nikkanen@jao.fi
www.jao.fi, www.biotuotetehdas.fi

   

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä | www.jao.fi  

Mediayhteydet, viestintäpäällikkö Niina Luttinen
+358 40 341 5133, etunimi.sukunimi@jao.fi
Viitaniementie 1 A, PL 472, 40101 Jyväskylä

Viestinnän yhteystiedot ja logopankki: www.jao.fi/viestinta

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on keskisuomalaisten kuntien omistama sivistyksen, taitamisen ja yrittäjyyden monikulttuurinen oppimisyhteisö ja työelämän kehittäjä. Kuntayhtymän tulosalueita ovat Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän ammattiopisto, Jämsän ammattiopisto, Jyväskylän lukiokoulutus, Jyväskylän oppisopimuskeskus, kiinteistöliikelaitos ja kuntayhtymän johto. Kuntayhtymään kuuluu myös Ravintola Priimus.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs