Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metsätalous » Istutuskausi alkoi – yli 20 miljoonaa taimea valtion metsiin

Metsähallitus

Istutuskausi alkoi – yli 20 miljoonaa taimea valtion metsiin

Tiedote.
Julkaistu: 19.05.2015 klo 07:15
Julkaisija: Metsähallitus

Metsänistutuskausi on alkanut valtion metsissä. Yli 20 miljoonaa puuntainta odottaa jälleen istuttajaansa.

Istutukset ovat käynnistyneet Etelä-Suomessa sekä Pohjanmaa-Kainuun eteläosissa ja rannikolla. Lapissa odotellaan vielä kevään etenemistä.

Metsähallituksen metsätalouden vakituiset ja määräaikaiset työntekijät sekä palveluyrittäjät istuttavat kesän sekä lyhyemmän syysistutuskauden aikana yhteensä 22 miljoonaa metsäpuun tainta. Metsähallituksen hallinnoimista valtion metsistä valtaosa uudistetaan istuttamalla tai kylvämällä. Vajaa 20 % metsistä uudistuu luontaisesti. Istutettavista taimista 60 % on mäntyä ja 40 % kuusta.

”Uudistushakkuualueelle perustetaan aina uusi metsä joko kylvämällä, istuttamalla tai luontaisen uudistamisen keinoin”, kertoo metsänhoitojohtaja Heikki Savolainen.

Metsätalous työllistää kesän istutustöissä kaikkiaan lähes 400 nuorta, joista 270 sijoittuu Lappiin. Varsinaisten kesätyöntekijöiden lisäksi Metsähallitus palkkaa vuosittain kymmeniä metsäalan ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijoita harjoittelijoiksi.


Lisätietoja:
Metsähallitus, metsänhoitojohtaja Heikki Savolainen, p. 0400 234 976.

Metsähallitus hoitaa ja käyttää valtion maa- ja vesialueita kestävästi ja vastuullisesti. Toimintamme perustuu uusiutuvien luonnonvarojen asiantuntevaan hyödyntämiseen, luonnon monimuotoisuuden edistämiseen ja yhteistyöhön alueellisten toimijoiden kanssa. Liiketoimintamme tulouttaa vuosittain valtiolle yli sata miljoonaa euroa. Luontopalvelujen julkisin varoin hoitamilla kansallispuistoilla ja retkeilyalueilla on merkittävä aluetaloudellinen vaikutus.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs