Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metsätalous » Helsingin yliopiston Viikin tropiikki-instituutti ja HAMK kehittävät Etelä-Sudanin metsäopetusta

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Helsingin yliopiston Viikin tropiikki-instituutti ja HAMK kehittävät Etelä-Sudanin metsäopetusta

Tiedote.
Julkaistu: 25.04.2013 klo 14:53
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Helsingin yliopiston Viikin tropiikki-instituutti (VITRI) ja Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) ovat aloittamassa yhteistä hanketta Etelä-Sudanin metsäopetuksen kehittämiseksi. VITRIllä on pitkä kokemus kehitysyhteistyöstä Sudanista ja Etelä-Sudanista, ja nyt HAMK tuo toimintaan uusia käytännönläheisiä metsäosaamisulottuvuuksia ja ammatillisten opettajien koulutusta.

Etelä-Sudanissa, Afrikan nuorimmassa ja hyvin hauraassa valtiossa, tarvitaan metsä- ja ympäristökoulutuksen kehittämiseksi tukea sekä oppilaitosten toimintaan että opettajien osaamiseen. Hankkeen tavoitteena on edistää kestävän kehityksen periaatteelle rakentuvaa luonnonvaroihin pohjautuvaa elinkeinotoimintaa, luonnonvarojen monipuolista ja innovatiivista käyttöä ja parantaa ruokaturvaa. Metsämaatalous, ruokatuotanto metsäympäristössä, on tärkeä osa eteläsudanilaista ruuantuotantoa.

Hanketta johtaa VITRI. HAMKista hankkeeseen osallistuu metsäosaamisen kautta Biotalouden tutkimus- ja koulutuskeskus, ja opettajakoulutuksen osaamista tarjoaa HAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu. Etelä-Sudanista mukana on University of Juba / College of Natural Resources and Environmental Studies sekä Kagelun metsäoppilaitos.

Lisätiedot:
HAMK, hankekoordinaattori Eija Laitinen, eija.laitinen@hamk.fi, puh. 050 585 3933
HY/VITRI, hankkeenjohtaja Jörn Laxen, laxen@mappi.helsinki.fi, puh. 050 367 8609

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs