Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metsätalous » Hallitukselta Suomeen työtä tuovat energialinjaukset

Bioenergia ry

Hallitukselta Suomeen työtä tuovat energialinjaukset

Tiedote.
Julkaistu: 27.05.2015 klo 19:17
Julkaisija: Bioenergia ry

Hallitusohjelma linjaa vahvasti kotimaisen energian puolesta. Työpaikkojen lisääminen tätä kautta on ainoa oikea valinta tässä taloustilanteessa. 

Ohjelmassaan hallitus aikoo nostaa kotimaisen energian osuutta erittäin merkittävästi. Energian tuontia pyritään vastaavasti vähentämään. Kustannustehokkaalla kotimaisella bioenergialla tulee olemaan merkittävä rooli etenkin öljyn ja kivihiilen korvaamisessa.

Hallituksen biotalousstrategia tunnistaa etenkin kotimaisten korkean teknologian biopolttoaineiden ja biokaasun huimat mahdollisuudet uusiutuvan energian lisäämisessä liikenteessä. Myös turpeen merkitys energiaomavaraisuutta ja suomalaisia työpaikkoja lisäävänä polttoaineena ymmärretään.

Biotalouteen pohjautuvan teknologian ja viennin edistäminen ovat tulevaisuuteen suuntautuneita toimenpiteitä. Etenkin investointien kannalta kirjaukset lupaprosessien sujuvoittamisesta ovat erittäin tervetulleita.

Biotalousstrategiassa onnistuminen edellyttää, että kotimaisten polttoaineiden kilpailukyky ja saatavuus varmistetaan. Hallituksen tavoite puun käytön lisäämiseksi edellyttää tiestön korjausvelan kiinnikuromista ja investointeja etenkin alemman asteiseen tieverkostoon ja terminaaleihin.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs