Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metsätalous » Evon juhlavuoden kirja julkistetaan 13.3.

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Evon juhlavuoden kirja julkistetaan 13.3.

Tiedote.
Julkaistu: 12.03.2012 klo 16:03
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Sataviisikymmentä vuotta täyttävän Evon metsäopetuksen vaiheet on koottu kirjaksi. Evo 150 – metsän opetuksia -kirja julkistetaan tiistaina 13.3.2012 klo 13 alkavassa pääjuhlassa Lammin Evolla (Saarelantie 1, Evo, Hämeenlinna).

Sadanviidenkymmenen vuoden taipaleelle mahtuu monenlaisia aikakausia, suuntauksia ja sattumuksia, jotka ovat usein heijastaneet laajemmin metsätalouden kehittymistä ja murrosvaiheita. Kirjassa perehdytään laajasti metsäopetuksen historiaan ja nykypäivään. Esimerkiksi Leena Paaskoski valottaa kahdella artikkelillaan metsänhoitajien ja metsänvartijaoppilaiden muistoja. Hermanni Kivi-Mannila puolestaan kertoo Evon nykyisestä opiskelijaelämästä: Evon henki, jota pohjustetaan yhdessä tekemällä ja yhteisillä opiskelijaperinteillä, elää edelleen.

Kirja muodostaa myös kattavan kuvan Evon alueesta, jolla on merkittävä rooli Suomen metsätalouden historiassa. Henrik Lindberg ja Seppo Kallonen kuvaavat alueen kehitystä kruunun liikamaasta NATURA 2000 -alueeksi. Alueeseen ovat vaikuttaneet niin tuli ja myrskyt kuin opetusmetsän perustaminen ja erilaiset tutkimushankkeetkin.

Hämeen ammattikorkeakoulun rehtori Veijo Hintsanen ja Hämeen ammatti-instituutin rehtori Ari Mikkola kirjoittavat juhlakirjan esipuheessa seuraavasti:

"Evon kehityskulkuun on sisältynyt sekä hyviä että vaikeita aikoja, joista on kuitenkin menestyksellisesti luovittu tähän päivään. -- Evo on metsäopetuksen uranuurtaja ja haluttu opiskelupaikka. Ammattikorkeakoulun lisäksi myös toisen asteen metsäopetus on nykyisin vetovoimainen. Evolla on panostettu uusiin ja ajankohtaisiin asioihin, kuten laserkeilaukseen ja metsäenergian tuotantoon. Koulutustehtävän lisäksi koulutusohjelmilla on ollut ja on edelleen monia metsäalaan liittyviä kehittämishankkeita, joilla on edistetty aluevaikuttavuutta. Evolla on paitsi kunniakas historia myös selkeä halu olla jatkossakin maineensa veroinen."

Evo 150 – metsän opetuksia -kirja jaetaan tiistain pääjuhlaan osallistuville. Tiedotusvälineiden edustajat voivat halutessaan pyytää oman kappaleen markkinointisihteeri Ulla Rauhalalta (etunimi.sukunimi@hamk.fi). Kirja tulee myös myyntiin HAMKin verkkosivuille osoitteeseen www.hamk.fi/julkaisut.

Kirjan julkaisuun on saatu rahoitusta Metsämiesten säätiöltä sekä Marjatta ja Eino Kollin säätiöltä. Kirjan toimituskuntaan ovat kuuluneet Timo Hokka, Ilmari Häkkinen, Martti Kolkka, Päivi Korhonen, Henrik Lindberg, Antti Sipilä, Risto Viitala ja Pekka Vuori.

Lisätiedot
metsätalouden koulutusohjelman koulutusvastaava Timo Hokka, p. 03 646 5309 tai etunimi.sukunimi@hamk.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs