Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metsätalous » Euroopan metsäviikot joulukuussa Rovaniemellä

Maa- ja metsätalousministeriö

Euroopan metsäviikot joulukuussa Rovaniemellä

Tiedote.
Julkaistu: 11.11.2013 klo 10:11
Julkaisija: Maa- ja metsätalousministeriö

Euroopan Metsäviikkoa vietetään 9.-13.12. Päänäyttämönä toimii Rovaniemi, mutta viikko näkyy ympäri Euroopan. Rovaniemelle tapahtuma tuo kansainvälisiä vieraita, kokouksia ja seminaareja.

Samaan aikaan Rovaniemellä järjestetään YK:n alueellinen metsäkokous METSÄ2013, johon odotetaan noin kahtasataa kansainvälistä asiantuntijaa ja korkean tason osallistujaa Euroopasta, Venäjältä, Keski-Aasiasta ja Pohjois-Amerikasta. Vieraat edustavat eri maiden ministeriöitä, metsäalan kansainvälisiä organisaatioita, yrityksiä ja järjestöjä.

-Metsäviikko on mainio tilaisuus esitellä eurooppalaista metsäalaa ja sen tärkeää roolia kestävässä kehityksessä. Myös suomalainen osaaminen saa kansainvälistä näkyvyyttä, toteaa metsäneuvos Heikki Granholm maa- ja metsätalousministeriöstä.

Eri maiden metsäministerit kokoontuvat Rovaniemellä avajaispäivänä 9.12. He vastaavat median kysymyksiin klo 11.00 järjestettävässä tiedotustilaisuudessa, jossa on mukana myös Napapiirin tunnetuin hahmo eli Joulupukki.

METSÄ2013 -kokouksen pääteema on kestävän metsätalouden ja -teollisuuden rooli vihreän talouden edelläkävijänä. Kokous tarjoaa keskustelufoorumin pohjoisen pallonpuoliskon metsäsektorille, joka pääsee vaihtamaan tietoja ja jakamaan hyviä käytäntöjä.  Tavoitteena on lisätä erityisesti julkisen ja yksityisen sektorin välistä keskustelua.

Korkean tason panelistit avaavat metsähuippukokouksen. Viikon puhujien joukosta löytyy muun muassa maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen, UNECE:n pääsihteeri Sven Alkalaj, FAO:n metsätalouskomission apulaispääjohtaja Eduardo Rojas sekä Venäjän Metsäviraston johtaja Vladimir Lebedev. Kokouksen pääjärjestäjiä ovat YK:n elintarvikejärjestö FAO:n Euroopan metsätalouskomissio sekä YK:n Euroopan talouskomission UNECE.

Metsäviikot näkyvät monin tavoin Rovaniemen kaupunkikuvassa. Viikon aikana metsä näkyy niin ravintoloiden ruokalistoilla kuin matkailuyritysten tuotetarjonnassa. Lapin metsäteollisuus esittelee toimintaansa tehdasvierailuin ja metsäalan koulutus tuo metsäkoneet kaupungin keskustaan. Tapahtumien sydän on kaupungin keskustassa sijaitseva Lordin aukio, johon tuodaan monenlaista nähtävää saunasta poroihin.

Lisätietoja:
Aino Virtanen, koordinaattori, maa- ja metsätalousministeriö, puh. 0295 162 439
Kai Lintunen, viestintäpäällikkö, Suomen Metsäyhdistys, puh. (09) 6850 8815
Kristiina Vuopala, yhteyspäällikkö, Metsähallitus, Rovaniemi, puh 020 564 7695
MMM - Euroopan metsäviikot
UNECE - Metsä2013


 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs