Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metsätalous » Etelä-Savo mukana metsäalan koulutusviennissä Venäjälle

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Etelä-Savo mukana metsäalan koulutusviennissä Venäjälle

Tiedote.
Julkaistu: 31.01.2013 klo 15:22
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Eteläsavolaiset metsäalan kouluttajat ovat mukana kehittämässä Leningradin alueen puunhankintaa. EU-rahoitteisella ENPI-hankkeella kehitetään Venäjällä toimivia puunhankintayrityksiä ja alan koulutusta.

Hankkeella edistetään Leningradin alueella toimivien puunhankintayritysten työnjohdon ja työntekijöiden sekä metsäalan oppilaitosten opettajien yrittäjyyden, liiketalouden ja puunkorjuun osaamista. Suomessa toimivien, Venäjälle laajenemista suunnittelevien, puunkorjuuyritysten johdolle ja henkilökunnalle tarjotaan koulutusta venäläiseen liiketoimintaympäristöön, riskien hallintaan ja liiketoiminnan turvallisuuteen.

Hanketta hallinnoi Mikkelin ammattikorkeakoulun metsätalouden laitos. Kaksi vuotta kestävää hanketta rahoittaa Kaakkois-Suomi - Venäjä ENPI CBC 2007–2013 -ohjelma. Hankkeen toimijoina ovat Mikkelin ammattikorkeakoulun lisäksi Aalto yliopiston pienyrityskeskus, Etelä-Savon ammattiopisto, Pietarin metsäteknillinen yliopisto sekä Viipurin maa- ja metsätalousoppilaitos.

Pietarissa 22. tammikuuta järjestettiin seminaari, jossa selvitettiin Leningradin alueen puunhankinnan koulutustarpeita. Seminaariin osallistui kolmisenkymmentä suomalaista ja venäläistä asiantuntijaa metsäalan eri organisaatioista. Tärkeimmiksi kehittämistarpeiksi nousivat muun muassa puunhankinnan suunnittelu, metsäteiden suunnittelu ja rakentaminen sekä metsäkoneenkuljettajan tietotekniset valmiudet.

Tämän viikon torstaina ja perjantaina Mikkelin ammattikorkeakoulu saa vieraakseen 38 hengen opettajaryhmän Pietarista. Vierailun aikana ryhmä tutustuu Mikkelin ammattikorkeakoulun kansainvälisiin asioihin, liiketalouden ja metsätalouden laitosten toimintaan sekä Kasarmin kampukseen.

Lisätietoja

Kirsi Itkonen, projektipäällikkö

Mikkelin ammattikorkeakoulu, metsätalouden laitos

+ 358 40 842 0623

kirsi.itkonen@mamk.fi

 

www.mamk.fi/wope

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK) tarjoaa korkeinta ammatillista koulutusta, tekee työelämälähtöistä tutkimus- ja kehitystyötä ja tuottaa koulutustehtävään liittyviä palveluja. Ammattikorkeakoulu toimii kolmella paikkakunnalla Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa. Opiskelijoita MAMKissa on 4500 ja henkilökuntaa 400. MAMK profiloituu elinikäisen oppimisen korkeakouluksi ja vahvaksi TKI-korkeakouluksi. Ammattikorkeakoulun vahvuutena on Venäjä-osaaminen. Ammattikorkeakoulun strateginen kumppani on Kymenlaakson ammattikorkeakoulu.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs