Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metsätalous » EMMA ja Haltia yhteistyöhön - Terveyttä taiteesta ja luonnosta

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA ja Haltia yhteistyöhön - Terveyttä taiteesta ja luonnosta

Tiedote.
Julkaistu: 19.11.2014 klo 10:37
Julkaisija: EMMA - Espoon modernin taiteen museo

 

Espoon kaksi kärkikohdetta, EMMA - Espoon modernin taiteen museo ja Suomen luontokeskus Haltia, lanseeraavat uuden palvelutuotteen, jossa yhdistyvät taide- ja luontokokemus. Näin se tuo yritysten henkilöstöille ja yhteisöjen jäsenille tuplamäärän terveys- ja hyvinvointivaikutuksia, jotka auttavat työelämässä jaksamisessa.

EMMAn ja Haltian yrityksille suunnattu palvelutuote sisältää ryhmäopastukset molemmissa kohteissa, bussikuljetukset kohteiden välillä sekä lounaan. Puolen päivän palvelun voi laajentaa kokouksiin ja laajempaan elämysohjelmaan Haltiassa. Palvelu on saatavilla vuoden 2015 alusta, mutta on jo nyt varattavissa.

Opastuksilla ryhmävierailijat pääsevät pureutumaan syvällisesti ihmisyyteen, joka on myös EMMAn uuden Kosketus-kokoelmanäyttelyn pääteema. Nykytaiteen keskeisiä ydinkysymyksiä ovat viime vuosikymmenien aikana olleet ihminen, identiteetti, kehollisuus ja vuorovaikutus ympäröivän maailman kanssa. Nämä teemat tulevat vahvasti esiin EMMAn kokoelmanäyttelyssä. Haltian päänäyttelyn opastuksessa pohditaan käsitystämme ihmisestä ja luonnosta. Tarkastelun keskiössä on kysymys ihmisen ja luonnon rajasta, jota lähestytään filosofisesta, kulttuurisesta ja luonnontieteellisestä näkökulmasta.

Kulttuurilla ja taiteella on suoria vaikutuksia henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin kasvuun ja työssä jaksamiseen. Metsähallituksen tuoreen selvityksen mukaan esimerkiksi retki kansallispuistoon rauhoittaa mieltä, torjuu alakuloa ja stressiä sekä saa unohtamaan arjen murheet.

EMMAn ja Haltian yhteisellä palvelulla on myös kansainvälisen matkailun näkökulma. Suomalaisen luonnon ja luovuuden yhdistävät tuotteet ovat vetovoimaisimpia ns. modernien humanistien houkuttelemiseksi Suomeen.

Palvelutuotteesta EMMAn ja Haltian sivuilla:
http://www.emma.museum/emmastahaltiaan
http://www.haltia.com/vieraile-haltiassa/opastukset/

EMMAn Kosketus-näyttelystä: http://www.emma.museum/kosketus
Haltian päänäyttelystä: http://www.haltia.com/vieraile-haltiassa/nayttelyt/paanayttely/

Lisätietoja:
Pia Illikainen, asiakkuuskoordinaattori, EMMA
pia.illikainen@emma.museum, p. 043 825 2973

Petra Niskanen, markkinointipäällikkö, Suomen luontokeskus Haltia
petra.niskanen@metsa.fi, p. 0205 644 633

 

 

Lehdistökuvat / EMMA:
Kuvia EMMAsta:  http://kuvat.emma.museum/kuvat/Lehdistokuvat-Press/EMMA/
Kuvia Kosketus-näyttelystä: http://kuvat.emma.museum/kuvat/Lehdistokuvat-Press/Kosketus-Saastamoisen+s%C3%A4%C3%A4ti%C3%B6n+kokoelman%C3%A4yttely/

salasana: emmamuseum

Lehdistökuvat / Haltia:
http://www.haltia.com/media/aineistopankki/valokuvat-haltiasta/paeaenaeyttely/

 

EMMA - Espoon modernin taiteen museo on yksi Suomen merkittävimmistä taidemuseoista. EMMAn näyttelytilat on jaettu Saastamoisen säätiön taidekokoelman sekä vaihtuvien näyttelyiden kesken. EMMAn kokoelma- ja näyttelytoiminta profiloituu kotimaiseen ja kansainväliseen modernismiin, nykytaiteeseen sekä designiin. EMMA sijaitsee Espoon Tapiolassa Näyttelykeskus WeeGeellä.

Suomen luontokeskus Haltia on elämyksellinen tapahtuma- ja kokouskeskus, joka tarjoaa kokous- ja ravintolapalvelut sekä retkineuvontaa ekologisessa puurakennuksessa Nuuksion kansallispuiston kupeessa. Suomen luontokeskus Haltian toiminnasta vastaa Metsähallituksen luontopalvelut, ja Espoo on keskeisesti mukana toiminnan suunnittelussa ja rahoituksessa.

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs