Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metsätalous » Biotalous puhuttaa Rovaniemellä

Metsähallitus

Biotalous puhuttaa Rovaniemellä

Tiedote.
Julkaistu: 09.09.2015 klo 08:41
Julkaisija: Metsähallitus

Rovaniemellä 13.9.2015 järjestettävässä Sahanperän Savotta –tapahtumassa huippuasiantuntijoiden paneeli pohtii biotalouden ja puurakentamisen tilaa. Missä olemme tänään ja miten kompastuskivet uusien biotaloushankkeiden realisoitumiseksi poistetaan.

Hallitus on juuri nostanut biotalouden kärkihankkeeksi ja varannut biotalouden kehittämiseen satoja miljoonia euroja rahaa. Biotalouden nousulle on olemassa niin kansalliset, kuin kansainvälisetkin intressit. Suomen metsät kasvavat puuta enemmän kuin koskaan aiemmin. Kestävät hakkuumahdollisuudet mahdollistavat runsaan puun käytön lisäämisen. Kasvava metsä sitoo tehokkaasti hiiltä ilmakehästä ja puuta käyttämällä varmistamme metsien kasvavan tulevaisuudessakin. Maailman väkiluku kasvaa ja puuvillapellot halutaan ruoantuotantoon. Vaateteollisuuden tarvitsema raaka-aine saadaan tulevaisuudessa yhä useammin metsistä.

Hallituksen toinen tavoite on normien purku. Panelistit pohtivat, mitä normeja biotalouden osalta voisi purkaa, jotta hankkeet eivät venyisi tarpeettoman pitkiksi. Saamme ehkä myös kuulla visioita siitä, minkälaisia tuotteita biotalous tarjoaa tulevaisuudessa ja mikä sen merkitys tulee olemaan ihmiskunnalle.

Paneelin puheenjohtajana toimii Maaseudun tulevaisuuden päätoimittaja Mikael Pentikäinen. Panelisteina biotalouden kärkitutkija Sirpa Kurppa Luonnonvarakeskuksesta, metsäneuvoja Heikki Nivala Metsäkeskuksesta, Uusi Puu – hankkeen projektipäällikkö Ville Sileäkangas ja uusien tuotteiden spesialisti Sirpa Välimaa Stora Ensosta.

 

 

Sahanperän Savotta 2015 13.9.2015 klo 10-16, Ounasjoentie 6, 96100 Rovaniemi

Paneelikeskustelu klo 11.30

 

 

Lisätietoja

Juri Laurila, Sahanperän Savotta 2015 koordinaattori, Metsähallitus, 040-138 5965, juri.laurila@metsa.fi

 

Liitetiedostot

Valtion metsistä saadaan metsätaloustuloja yhteiskunnalle yli 100 miljoonaa euroa vuodessa ja puuta teollisuuden käyttöön noin 6 miljoonaa kuutiota.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs