Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metalliteollisuus » Utbildning inom maskin- och metallbranschen på engelska vid Vasa yrkesinstitut

Vaasan kaupunki

Utbildning inom maskin- och metallbranschen på engelska vid Vasa yrkesinstitut

Tiedote.
Julkaistu: 15.07.2016 klo 09:15
Julkaisija: Vaasan kaupunki

 

Undervisnings- och kulturministeriet har beslutat att ändra tillståndet att ordna utbildning vid Vasa yrkesinstitut från och med 1.8.2016 så att det är möjligt att ordna utbildning på engelska inom maskin- och metallbranschen i Vasa. Syftet är att utbildningen inleds hösten 2017. 

 

I samarbete med arbetslivet

Samarbete har bedrivits med internationella och andra företag i regionen för att ändra tillståndet att ordna utbildning.

Utbildningen stöder också starkt arbetslivets behov i regionen. Företagen fungerar i en internationell miljö, och det är inte alls ovanligt att t.ex. en montör sänds till objekt runtom i världen, konstaterar Vasa yrkesinstituts rektor Åsa Stenbacka.

-          redan nu har våra studerande under perioderna med inlärning i arbetet varit på mycket exotiska ställen såsom i Bangladesh, Tibet och Aruba i Karibiska havet. Också invandringen medför större utmaningar för utbildningsutbudet.

Utbildningen börjar i augusti 2017

Syftet är att utbildningen inom maskin- och metallbranschen på engelska startar i augusti 2017. På så sätt är utbildningarna med redan vid den gemensamma ansökan som inleds i början av året. Det kommande läsåret används för planering, även undervisningspersonal med engelskakunskaper ska rekryteras.

 

Ytterligare information

rektor Åsa Stenbacka

asa.stenbacka@vaasa.fi

tfn 040 750 703 

 

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

www.vaasa.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs