Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metalliteollisuus » Teollisuuden 4. vallankumous mullistaa tuotantoprosessit – asiantuntijat koolla Mikkelissä

Miktech Oy

Teollisuuden 4. vallankumous mullistaa tuotantoprosessit – asiantuntijat koolla Mikkelissä

Tiedote.
Julkaistu: 04.06.2014 klo 08:30
Julkaisija: Miktech Oy

Suomen johtavat teollisen internetin ja 3D-tulostuksen asiantuntijat ja eteläsavolaiset teollisuusyritykset kohtaavat IIoT-seminaarissa Mikkelissä 16.6.2014. Seminaari on lähtölaukaus teollisen internetin mahdollisuuksien tunnistamiseen ja hyödyntämiseen Mikkelin seudulla. 

Teollinen internet koskettaa jokaista yritystä, joka haluaa toimia kilpailukykyisesti teollisuudessa. Kyse on siitä, että tuotantolaitteista kerätään tietoa, joka syötetään internetiin toisten koneiden sekä yritysjohdon hyödynnettäväksi. Datan käyttömahdollisuuksia ovat esimerkiksi tuotannon tehostaminen, ekotehokkuus, laadun parantaminen ja huoltotarpeiden ennakointi. Valmistuksen lisäksi työkaluja voi hyödyntää myös mm. hankintaverkoston hallinnassa tai arvoverkon väliseen kommunikointiin.

Kehityspäällikkö Kimmo Haapea Miktech Oystä kannustaa eteläsavolaisia yrityksiä hyödyntämään teollisen internetin avaamia mahdollisuuksia nopeasti. – Kehityksen eturintamassa olevilla on nyt mahdollisuus saavuttaa kilpailuetua tällä saralla. Tähän löytyy myös paikallista asiantuntemusta: mikkeliläinen Observis Oy on kehittänyt valvontaratkaisuja tuottavuuden parantamiseen, Savonlinnassa puolestaan Control Express Finland on teollisen internetin asiantuntija.

IIoT-seminaari pureutuu teolliseen internetiin ja teemaan liittyvään 3D-tulostukseen luennoilla, joilla käsitellään mm. teollisen internetin mahdollisuuksia ja haasteita suomalaisille pk-yrityksille, alan kehitystä Suomessa ja Euroopassa, Horizon2020-ohjelman teollista internetiä koskevia yhteistyömahdollisuuksia sekä tuoreinta tietoa muovin ja metallin 3D-tulostuksesta. Luento-osuuden lisäksi seminaari pitää sisällään työpajatyöskentelyä, jossa osallistujat voivat vaihtaa ajatuksia teollisen internetin soveltamisesta käytäntöön sekä solmia kontakteja alan asiantuntijoihin.  

Miktech Oy järjestää IIoT-seminaarin osana POOLIplus-hankettaan yhteistyössä VTT:n, Mamkin, LUTin, Hermian, Kauppakamarin, Teknologiateollisuus ry:n ja Savonlinnan Yrityspalveluiden kanssa. Maksuton seminaari on avoin myös median edustajille, ja tarjoaa mahdollisuuden kuulla näkemyksiä teollisen internetin johtavilta asiantuntijoilta Suomessa.

 

Aika: 16.6. klo 11-16

Paikka: Mikkelin Ammattikorkeakoulu, Mikpoli-Sali, Patteristonkatu 2

Ilmoittautumiset: 13.6. mennessä osoitteessa www.miktech.fi

 

Lisätiedot:

Kimmo Haapea, kehityspäällikkö, Miktech Oy, 0440 361 613, kimmo.haapea@miktech.fi

Liitetiedostot

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi

POOLIplus-hankkeessa aktivoidaan ja kehitetään eteläsavolaisia pk-yrityksiä sekä tunnistetaan niiden kasvukykyyn liittyviä osaamistarpeita ja kasvumahdollisuuksia. POOLIplus-hanketta rahoittavat alueen kunnat ja Euroopan aluekehitysrahasto, rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon maakuntaliitto.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs