Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metalliteollisuus » Teknologiateollisuus Manufacturing Performance Days 2015:n partneriksi

Teknologiateollisuus ry

Teknologiateollisuus Manufacturing Performance Days 2015:n partneriksi

Tiedote.
Julkaistu: 30.01.2015 klo 10:34
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Suomen talouden kasvun edellytysten tukeminen kaikilla mahdollisilla rintamilla on tällä hetkellä yksi tärkeimmistä tehtävistä. Tukeakseen yritysten mahdollisuutta keskustella ja oppia toisiltaan globaalisti Teknologiateollisuus on päättänyt lähteä tukemaan ensi kesänä Tampereella järjestettävään Manufacturing Performance Days 2015 -tapahtumaa strategisena partnerina.

Tuotekehitys sekä uusien markkinoiden, tuotteiden ja palveluiden synnyttäminen on mahdollista, jos yrityksillä on käytettävissään oikeanlaista osaamista ja riittävästi osaajia. Teknologiateollisuus ry ja sen jäsenyritykset tekevät monipuolista yhteistyötä koulutusjärjestelmän kanssa varmistaakseen, että koulutustarjonnassa ymmärretään yritysten osaamistarpeet.

Tällä hetkellä jäsenyritykset työstävät mm. digitalisoinnin mukanaan tuomia haasteita. Teollisen internetin tulo on loistava mahdollisuus Suomen teollisuudelle, mutta sen täysimittainen hyödyntäminen ja uusien palvelu- ja tuotekonseptien luominen haastaa myös yritysten tutkimus- ja kehitysosaamisen, toteaa johtaja Ilkka Niemelä Teknologiateollisuudessta. Teollisuudessa digitalisointi ei ole mikään uutinen vaan sen parissa on työskennelty vuosikymmenten ajan.  Digitalisoinnin ja teollisen internetin avulla päästään luomaan uusia kilpailukykyisiä liiketoimintakonsepteja sekä tuotteiden että palveluiden kehittämiseksi.

Markkinat ovat globaalit ja monesti parhaat sparrauskohteet kehitysprojekteille löytyvät toiselta puolelta maapalloa. Tutkimus- ja kehitysprojektit voivat myös tukea toistensa toimintaa, samalla kun ne kyseenalaistavat toistensa toimintatapoja ja sisältöjä. Tukeakseen yritysten mahdollisuutta keskustella ja oppia toisiltaan globaalisti Teknologiateollisuus on päättänyt lähteä tukemaan ensi kesänä Tampereella järjestettävään Manufacturing Performance Days  2015 -tapahtumaa strategisena partnerina.

Kongressissa teollisen valmistamisen ydinkysymyksiä käsitellään eri teemojen kautta, joista yksi on Industry 4.0. Vastauksia haetaan mm. kysymyksiin: miten teollinen internet vaikuttaa teollisuuden ja yritysten toimintaan ja miten valmistava teollisuus huolehtii innovatiivisuudesta ja arvon luomisesta?

Lisätietoa kongressista ja tähän mennessä kiinnitetyistä puhujista www.mpdays.com.

Lisätiedot Ilkka Niemelä, johtaja, Toimialaverkostot, Teknologiateollisuus ry, puh. 040 545 2213

Teknologiateollisuus ry on elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, joka edistää Suomen keskeisimmän vientialan kilpailukykyä ja toimintaedellytyksiä. Suomalaisen teknologiateollisuuden päätoimialoja ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka. Teknologiateollisuus vastaa noin 50 prosentista Suomen viennistä ja 75 prosentista tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala työllistää suoraan noin 280 000 ja välillisesti noin 700 000 suomalaista. Jatkuvasti kehittyvä ja ajassa elävä teknologiateollisuus luo perustan suomalaiselle hyvinvoinnille.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs