Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metalliteollisuus » Suomi houkuttelevin maa kaivostoiminnalle

Teknologiateollisuus ry

Suomi houkuttelevin maa kaivostoiminnalle

Tiedote.
Julkaistu: 28.02.2013 klo 16:15
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Suomi on maailman kiinnostavin maa kaivostoiminnalle, kanadalainen kaivosalaa seuraava Fraser-instituutti sanoo tuoreessa tutkimuksessaan. Vuosi sitten Suomi sijoittui toiseksi.

Instituutti julkisti Survey of Mining Companies 2012/2013 – tutkimuksen 28. helmikuuta. Loistava sijoitus antaa aihetta tyytyväisyyteen, Kaivannaisteollisuus ry toteaa. Samalla löytyy myös huolenaiheita: Viime vuonna on keskusteltu epämääräisistä kaivosveroehdotuksista, lupakäsittelyajat ovat pidentyneet ja lainsäädäntöä ollaan kiristämässä yksittäistapausten johdosta.

Suomi on hyvin arvostettu kaivosmaa ja kiinnostaa sijoittajia. Viime vuosina Suomeen tehdyt mittavat kaivosinvestoinnit ovat tuottaneet uusia työpaikkoja ja alan aktiviteettien kasvua. Viimeksi Kittilän kaivoksen omistaja Agnico-Eagle Finland Oy ilmoitti lähes 100 miljoonan euron laajennusinvestoinneista sekä uusista, myös 100 miljoonan investointisuunnitelmista.

Kaivannaisteollisuus ry katsoo, että maamme kaivosklusterilla on entistä paremmat mahdollisuudet kehittää toimintaansa. Suomessa tutkitaan lupaavia esiintymiä, uudet kaivokset ovat pääsemässä tuotanto- ja ympäristötavoitteidensa tasalle ja kotimainen kaivosalan laite- ja teknologiateollisuus on kasvussa. Samalla keskustelu yhteiskuntavastuusta ja sosiaalisesta toimiluvasta on kääntymässä kaikkia osapuolia hyödyttävään suuntaan.

- Moderni yhteiskunta ei toimi ilman mineraaleja ja metalleja. Kaivosteollisuuden tulee osoittaa tarpeellisuutensa yhteiskunnalle ja täten vahvistaa sosiaalista toimilupaansa.  Konkreettisena toimenpiteenä Kaivannaisteollisuus ry ryhtyy kehittämään yhteisiä yhteiskuntavastuun toimintamalleja jäsenyhtiöilleen, puheenjohtaja Tarmo Tuominen linjaa.

Lisätiedot:

 

Pekka Suomela
Kaivannaisteollisuus ry:n toiminnanjohtaja
040 533 2848
pekka.suomela@teknologiateollisuus.fi

Linkki Fraserin tutkimukseen:

 http://www.fraserinstitute.org/research-news/news/display.aspx?id=19402

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs