Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metalliteollisuus » Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) ja Boliden Harjavalta Oy syventävät yhteistyötä kumppanuussopimuksella

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) ja Boliden Harjavalta Oy syventävät yhteistyötä kumppanuussopimuksella

Tiedote.
Julkaistu: 24.04.2014 klo 13:14
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Boliden Harjavalta Oy ja SAMK allekirjoittivat kumppanuussopimuksen tiistaina 22.4.2014. Sopimus mahdollistaa useita eri toimintamuotoja. Yhtenä tavoitteena on turvata jatkossakin osaavan työvoiman saanti.

– Tämä on meille mainio tilaisuus saada lisäarvoa ja lisätä tunnettuuttamme. Kesätyöntekijöistämme ja harjoittelijoistamme suuri osa on ennenkin ollut SAMKista, mutta yhteistyön virallistamisen myötä on helppo tulla esittäytymään opiskelijoille sekä kutsua heitä tutustumaan toimintaamme, sanoo Boliden Harjavallan henkilöstöjohtaja Anu Vartiainen.

SAMKin myyntipäällikkö Pia Lammisen mukaan kaikki SAMKin osaaminen on yrityksen käytettävissä. Yhteistyö Boliden Harjavallan kanssa käynnistetään kartoituksella, jossa käydään läpi yrityksen henkilökunnan sekä tuotteiden ja palvelujen kehittämistarpeet. Sen jälkeen valitaan ensisijaiset yhteistyömuodot.

– Tänäkin keväänä Boliden Harjavaltaan haki yli 800 henkilöä kesätöihin, kertoo henkilöstöpäällikkö Reijo Salminen.
Hänen mukaansa kumppanuussopimuksessa on parasta se, että yhteistyötä seurataan ja kehitetään jatkuvasti. 

– Boliden Harjavallasta otettiin meihin yhteyttä, koska pitkäaikainen kumppanimme Pori Energia Oy oli suositellut kumppanuutta kanssamme. Heille yksi parhaista yhteistyömuodoista on ollut hidas rekrytointi, jossa opiskelijat oppivat yrityksessä opinnäytetyötä tai harjoitteluaan tekemällä. Lähdemme aina liikkeelle jokaisen yrityksen tarpeista. Mansikkana kakun päällä ovat yhteistyön opiskelijoille tarjoamat oppimismahdollisuudet ja suorat kontaktit yrityksiin, summaa Lamminen.

Lisätietoja

Boliden Harjavalta Oy
henkilöstöpäällikkö Reijo Salminen
p. 040 832 6498, reijo.salminen(a)boliden.com

Satakunnan ammattikorkeakoulu
myyntipäällikkö Pia Lamminen
p. 044 710 3128, pia.lamminen(a)samk.fi

Boliden Harjavalta on osa ruotsalaista Boliden-konsernia. Boliden on johtava eurooppalainen metallialan yritys, jonka erikoisalaa ovat malminetsintä, kaivostuotanto, sulattotoiminta ja metallien uusiokäyttö. Boliden Harjavallan kuparisulatto, nikkelisulatto ja rikkihappotehtaat sijaitsevat Harjavallassa ja kuparielektrolyysi Porissa. Yrityksen päätuotteet ovat kupari, kulta, hopea ja rikkituotteet. Lisäksi yritys sulattaa nikkelirikasteita palvelusulatuksena. Boliden Harjavallan vuoden 2013 tuotannon arvo oli 1 016 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä on noin 400.

 

 

 

 

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on noin 6000 opiskelijan ja 450 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Kampukset ovat Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tutkintoja kuudella eri osaamisalueella: hyvinvointi, terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia, energia ja rakentaminen sekä informaatioteknologia.

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin. Tulevaisuuden energiaratkaisut, terveys- ja hyvinvointiosaaminen, innovatiiviset palvelut, meriosaaminen sekä korkeakouluyrittäjyys ovat painopistealueita.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs