Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metalliteollisuus » Polttomoottoreiden kysyntä kasvaa vaihtoehtoisten polttoaineiden myötä

Teknologiateollisuus ry

Polttomoottoreiden kysyntä kasvaa vaihtoehtoisten polttoaineiden myötä

Tiedote.
Julkaistu: 07.06.2016 klo 15:22
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Polttomoottorit ja niihin liittyvät ratkaisut ovat tänä päivänä ympäristöystävällisiä high tech -tuotteita. Tulevaisuuden polttomoottori on entistä tehokkaampi ja ekologisempi.

Maanantaina Helsingissä alkanut CIMAC World Congress 2016 on maailman suurin laiva- ja voimalaitosmoottorikongressi, jonka lähes tuhat osallistujaa edustavat moottoreiden valmistajia, asiakkaita, tutkijoita sekä energia- ja logistiikka-aloja.

Wärtsilän konsernijohtaja Jaakko Eskola nosti esille tervetuliaispuheessaan Helsingin kaupungintalolla, että toimialalla on tahtoa ja kykyä vaikuttaa maailman kestävään kehitykseen. Siitä, kun CIMAC kongressi järjestettiin viimeksi Suomessa, on 35 vuotta. Siinä ajassa on moottorin hyötysuhde parantanut yli 40 prosenttia ja samalla typen oksidien päästöt vähentyneet yli 80 prosenttia.

Seuraavan 35 vuoden kuluessa energian tarve kasvaa ja energiantuotanto tulee tehdä vielä päästöttömämmin ja tehokkaammin, ekologisesti.

Polttomoottorit ja niihin liittyvät ratkaisut ovat tänä päivänä ympäristöystävällisiä high tech -tuotteita. Teknologiateollisuuden polttomoottorit-toimialaryhmän puheenjohtaja, Wärtsilän tekninen projektijohtaja Robert Ollus uskoo, että toimialalla on teknologian kehityksen myötä edessään valoisa tulevaisuus.

– Polttomoottoreissa voi käyttää jo lähes kaikkia hiilivetyjä. Öljy voidaan korvata esimerkiksi maakaasulla, biopolttoaineilla, vedyllä tai metanolilla, Ollus totesi.

– Lisäksi polttomoottoreita tarvitaan uusiutuvan energiantuotannon tukemiseksi, jotta voidaan tasoittaa tuotannon vaihteluita. Nopeasti reagoiva polttomoottori käynnistyy silloin kun ei tuule tai aurinko ei paista.

Moottoreiden kehitystyö vaatii paljon osaamista. Kongressin avannut Aalto-yliopiston rehtori Tuula Teeri korosti teollisuuden ja yliopistojen yhteistyön merkitystä innovaatioiden lähteenä.

Tulevaisuudessa tarvitaan korkean teknologian ratkaisuja. Niitä syntyy pitkäjänteisessä tutkimustyössä elinkeinoelämän ja tutkimusyhteisöjen kanssa.  

Suomalaiset huipputuotteet tarvitsevat innovatiivisen yrityksen, jossa on hyvin koulutettu henkilöstö, jota suomalainen yliopistomaailma heille tuottaa, toteaa myös Tampereen teknillisen yliopiston professori Kalevi Huhtala.

Kongressin järjestäjänä toimii alan kansainvälinen kattojärjestö CIMAC yhdessä Teknologiateollisuuden polttomoottoritoimialaryhmän kanssa. Teemana on tulevaisuuden polttomoottori.

Lisätietoja
Robert Ollus, tekninen projektijohtaja, Wärtsilä Finland Oyj, Teknologiateollisuuden polttomoottoritoimialaryhmän puheenjohtaja, puh. 040 743 3729

Merja Salmi-Lindgren, Teknologiateollisuus ry, polttomoottoritoimialaryhmä, puh. 040 516 0054 

Teknologiateollisuus ry on elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, joka edistää Suomen keskeisimmän vientialan kilpailukykyä ja toimintaedellytyksiä. Suomalaisen teknologiateollisuuden päätoimialoja ovat elektroniikka- ja
sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka. Teknologiateollisuus vastaa 50 prosentista Suomen viennistä ja 75 prosentista tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala työllistää suoraan noin 280 000 ja välillisesti noin 700 000 suomalaista. Jatkuvasti kehittyvä ja ajassa elävä
teknologiateollisuus luo perustan suomalaiselle hyvinvoinnille.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs