Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metalliteollisuus » Metallirakenteiden pakollinen CE-merkintä astuu pian voimaan – kymenlaaksolaisille yrityksille apua tarjolla

Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö

Metallirakenteiden pakollinen CE-merkintä astuu pian voimaan – kymenlaaksolaisille yrityksille apua tarjolla

Tiedote.
Julkaistu: 02.12.2013 klo 12:50
Julkaisija: Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö

Suomessa ja muissa EU-maissa 1.7.2014 mennessä voimaan astuva sääntely edellyttää kantavien teräsrakenteiden CE-merkintää, olipa tuote myynnissä ainoastaan Suomessa tai myös muualla EU:ssa. Ilman merkintää tuote ei voi määräajan jälkeen olla markkinoilla.

Standardin vaatimukset koskettavat koko alaa aina teräsrakennekokoonpanojen suunnittelusta ja valmistuksesta näiden kokoonpanojen tarkastukseen asti.

Asiakkaat tulevat vaatimaan toimittajiltaan sekä myös alihankintana toimitusketjuun osallistuvilta yrityksiltä valmistuksen sisäisen laadunhallinnan sertifiointia SFS-EN 1090-1 standardin mukaisesti. Asia koskee kaikkia yrityksiä, jotka ovat osallisena rakennuksissa käytettävien kantavien teräs- ja alumiinirakenteiden valmistuksessa.

Sertifiointi voi olla laaja CE-merkinnän kiinnittämiseen oikeuttava tai kevyempi tuotesertifikaatti, jolla alihankkija osoittaa, että laadunhallinta on kunnossa esivalmistuksen tai osavalmistuksen osalta. Molemmissa tarvitaan tuotannon sisäisen laadunvalvonnan kuvaus – FPC (Factory Production Control) -manuaali.

Koulutusta kantavien teräs- ja alumiinirakenteiden CE-merkinnästä

Kymenlaaksossa järjestetään CE-merkinnän koulutus torstaina 12.12.2013. Koulutuspäivän aikana käydään läpi CE-merkintää ja sen edellyttämiä toimenpiteitä, sisäisen laadunvalvonnan kehittämistä sekä FPC-järjestelmää. Esille tulevat myös toteuttamiseen tarjolla olevat palvelut niin koulutuksen, rahoituksen kuin auditoinnin suhteen. Koulutus järjestetään hotelli Leikarissa klo 9–16. Koulutuksen hinta on 150 € + alv. Koulutuksen järjestävät yhteistyössä Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor ja Kouvola Innovation Oy.

Koulutuksen pohjana ovat mallit, työkalut ja soveltamisohjeet SFS-EN 1090-1 mukaisen tehtaan sisäisen laadunhallinnan kehittämiseen ja sertifiointiin. Aineisto on syntynyt Teknologiateollisuus ry:n toteuttaman hankkeen tuloksena. Kouluttajana toimii RAMSE Consulting Oy:stä Juha Ekberg, joka on ollut toteuttamassa hankkeen aineistoja. Materiaalien avulla yritysten sertifiointiprosessia pyritään nopeuttamaan ja pienentämään sertifioinnin aiheuttamia kustannuksia. Aineisto on veloituksetta kaikkien metallialan yritysten ja konsulttien käytettävissä Suomessa. Hanketta ohjasivat Teknologiateollisuus ry, METSTA, Teräsrakenneyhdistys, Suomen Hitsausyhdistys, Inspecta, VTT ja Decra. Materiaalit: www.metsta.fi

”Laatujärjestelmän kehittämisessä ei ole mitään mystiikkaa, se vain pitää tehdä. Työ kannattaa aloittaa nyt, jotta pysytään aikataulussa ja voidaan käydä kauppaa asiakkaiden kanssa”, toteaa Kymenlaaksossa koulutusta koordinoiva Ilmo Larvi Cursorista.

Lisätietoja:

vanhempi konsultti Juha Ekberg, RAMSE Consulting Oy, puh. 040 507 1373, juha.ekberg@ramse.fi

projektipäällikkö Ilmo Larvi, Cursor Oy, puh. 040 190 2519, ilmo.larvi@cursor.fi

yritysasiamies Jukka Antila, Kouvola Innovation Oy, puh. 020 615 6365, jukka.antila@kinno.fi

Liitteenä tiedote pdf-muodossa

Liitetiedostot

Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö vastaa Kotkan, Haminan, Miehikkälän, Pyhtään ja Virolahden kuntien yritysneuvonnasta ja toteuttaa seudun elinkeinokehittämishankkeita. Cursor palvelee Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle asettuvia yrityksiä liiketoiminnan perustamis- ja kehittämisasioissa. Toimipisteemme sijaitsevat Kotkassa Eagle-talossa E18-tien varrella ja Haminan keskustassa Raatihuoneentorilla. Cursorin omistavat seudun kunnat (Kotka, Hamina, Pyhtää, Virolahti ja Miehikkälä) yhdessä alueen teollisuusyritysten ja rahoituslaitosten kanssa.

www.cursor.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs